روانپزشک | فرق روانپزشک با روانشناس | بهترین مرکز روانشناسی در شمال و غرب تهران

روانپزشک
0 ۱۹۳

روانپزشک

روانپزشک

چنانچه در مورد سلامت روحی و روانی خودتان نگرانی هایی دارید، باید به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید تا به شما کمک کند. اما واقعا در این شرایط به کجا مراجعه می کنید؟ پیش چه متخصصی می روید؟ یک روانشناس بیشتر می تواند به شما کمک کند یا یک روانپزشک؟ فرق آن دو با هم چیست؟

اگر احساس می کنید که فرق دقیق بین این دو متخصص را نمی دانید، خب شما تنها نیستید. خیلی از مردم هستند که دقیقا نمی دانند فرق بین یک روانشناس با یک روانپزشک در چیست. حتی خیلی ها هم هستند که نمی دانند این دو با هم فرق دارند!

روانپزشک
روانپزشک

مشابهت هایی بین هردو آنها وجود دارد، اما تفاوت های مهمی هم هست. در ادامه ی این مقاله به بررسی تفاوت واقعی بین  روانشناس با روانپزشک می پردازیم. اگر شما هم برای درمان مشکلات روحی و روانیتان احساس می کنید به کمک یک متخصص نیاز دارید، با ما همراه باشید تا بدانید دقیقا پیش چه کسی بروید.

شباهت های روانشناس با روانپزشک

روانپزشکان و روانشناسان دو نوع پزشک متخصص هستند که آموزش دیده اند به شما در حل مشکلات روحی و روانی کمک کنند. کار اصلی هم روانشناسان و هم روانپزشکان این است که با بیمار صحبت کنند و از طریق گفتمان سعی کنند مشکل بیمار را حل کنند. هدف هردو آن است که ابزاری برای مدیریت معضلی که در زدندگی هر روزه تان آن را تجربه می کنید، فراهم کنند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

روانپزشک
روانپزشک

تفاوت روانشناس با روانپزشک

تحصیلات

روانپزشک یک دکتر دارو درمانگر است که از دانشکده ی پزشکی فارغ التحصیل می شود، و سپس سال هایی را به انترنی می گذراند.

از طرف دیگر روانشناسان معمولا در یکی از زمینه های روانشناسی و تحقیق در باب ذهن و رفتار های انسان،  مدرک دکترا دارند. آنها دارو درمانگر نیستند. یک روانشناس می تواند در رشته ی فلسفه یا مشاوره بالینی دکترا داشته باشد. در اغلب اوقات روانشناسان یک الی دو سال انترنی را پشت سر می گذارند. بر خلاف روانپزشک، روانشناس در گرفتن تست های روانشناسی هم تخصص دارد.( تست هایی مانند آی کیو یا تست شخصیت)

به دلیل آموزش های پزشکی که دیده اند، روانپزشکان می توانند برای شما دارو تجویز کنند. همین امر احتمالا شناخته شده ترین تفاوت بین روانشناسی و روانپزشکی است.

نکته : اگر روانشناسی دوره های ویژه ی دارو رواندرمانی را دیده باشد، این اجازه را دارد که برخی از داروهای محدود را برای بیمارش تجویز کند.

رهیافت های روانشناسی و روانپزشکی

هم روانشناسان و هم روانپزشکان در اغلب موارد آموزش های عملی در زمینه ی خدمات مشاوره را دیده اند. مشاوره یعنی حرف زدن با بیمار در مورد مشکلاتی که با آنها درگیر است و کمک به حل آنها. اما تفاوت های بنیادین بین این دو رشته ی تخصصی باعث می شود رهیافت های درمانی آنها برای رفع مشکلات روحی و روانی بیماران، در عمل کاملا با هم متفاوت باشد.

روانشناسان به دقت به همه ی رفتار های شما توجه می کنند. اگر احتمالا افسرده هستید و به همین خاطر دوست ندارید از تخت خوابتان بیرون بیایید، این خود یک فعالیت رفتاری است.  روانشناسان الگوهای خواب، الگوهای خوراک و افکار منفی فرد که موجب بروز مشکل در زندگی عادی می شوند را به دقت بررسی و تحلیل می کنند.

از طرف دیگر در واقع یک روانپزشک حس قوی تری نسبت به بیولوژی و شیمی اعصاب دارد. یعنی ریشه ی بیشتر مشکلات را به جای اینکه در ناخود آگاه بیمار جستجو کند، بیشتر در اتفاقات فیزیکی درون مغز او می بیند. نقش هورمون ها و مواد شیمیایی داخل بدن را در بروز بیماری بیشتر از ضمیر فرد می داند. به همین دلیل است که سعی می کند با کنترل این مواد و هورمون ها، مشکلات روحی و روانی بیمارش را حل کند.

روانپزشک
روانپزشک

مثلا یک روانپزشک پیش از آنکه تصمیم بگیرد و تشخیص دهد که فرد به افسردگی دچار است، اطمینان حاصل می کند که علائم ناخوشی اش ناشی از کمبود ویتامین یا بیماری های تیروئید نیست.

پس از تشخیص مشکل روحی و روانی ، روانپزشک برای درمان بیمار دارو تجویز می کند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

برای آشنایی بیشتر مقاله ی دکتر روانپزشک را مطالعه کنید.

باید به روانشناس مراجعه کرد یا به روانپزشک؟

خدمات هم روانشناسی و هم روانپزشکی عموما به یک اندازه تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. و هردو آنها در زمینه ی پرداختی می توانند به صورت قسطی هزینه ها را دریافت کنند. ( بعد از هر جلسه، شما تنها هزینه ی آن جلسه را حساب می کنید)

یکی از مزیت های احتمالی مراجعه کردن به یک روانپزشک آن است که، روانپزشک به عنوان یک دارو درمانگر، علم و تجربه ی آن را دارد که مشکلات نهان پزشکی یا فیزیکی ، تاثیر و عوارض دارویی که موجب مشکلات رفتاری و احساسی می شوند را شناسایی کند.

روانپزشک
روانپزشک

روانپزشک همچنین می تواند با پزشک عمومی شما هم ارتباط بهتری داشته باشد. به عنوان یکی از بخش های آموزش تخصصی روانپزشکان، آنها آمادگی و دانش آن را دارند که در زمینه های مختلف مانند روانپزشکی کودکان، بیماران سرپایی و موارد اورژانسی فعالیت کنند. روانپزشکان آموزش پزشکی دیده اند و به همین خاطر می توانند به راحتی با پزشکان دیگر شما ارتباط برقرار کنند و حرف آنها را بفهمند.

برای درمان انواع جدی تری از مشکلات روحی و روانی، مانند افسردگی شدید، اختلال دو قطبی یا اسکیزوفرنی،  روانپزشکان آموزش های عملی تر دیده اند و گزینه های درمانی بیشتری را می شناسند. چراکه در این شرایط بیمار ممکن است توانایی آن را نداشته باشد که به خوبی از خودش مراقبت کند.

در روند درمان انواع کمتر شدید مشکلات روحی و روانی، این که انتخاب می کنید پیش چه متخصصی بروید در واقع می تواند به سلیقه و ترجیح شخصی شما بر گردد. خیلی از مردم هستند که دوست ندارند برای درمان مشکلات روحی و روانی از دارو استفاده کنند. آنها اغلب می ترسند که به این دارو ها اعتیاد و وابستگی پیدا کنند. یا با تغییر میزان مواد شیمیایی بدن یا مغزشان دچار عیب دیگری شوند. در کل بهتر است پیش از رفتن به روانپزشک ابتدا به یک روانشناس مراجعه کنید تا او بر اساس تشخیص خودش شما را به یک روانپزشک ارجاع دهد.

انتخاب شما در مورد اینکه پیش چه متخصصی بروید باید متناسب و بر اساس مشکلی باشد که دارید تجربه اش می کنید. کسی که دچار افسردگی بالینی باشد می تواند از مزایای دارو درمانی برای درمان مشکلش بهره ببرد. در حالی که مثلا کسی که درگیر مشکلی مانند فوبیا یا ترس است، بهتر است ابتدا به یک روانشناس مراجعه کند، چرا که این انتخاب تاثیر بیشتری در درمان او دارد.

معمولا اگر یک روانشناس در حال درمان فردی باشد که علائم شدیدی از مشلات روحی و روانی را تجربه می کند(مانند افکار به شدت غیر منطقی یا فکر خودکشی)، ممکن است او را به یک روانپزشک ارجاع دهد تا بتواند تشخیص دقیقتری از مشکل فرد داشته باشد و در صورت نیاز و امکان برایش دارو تجویز کند.

روانپزشک
روانپزشک

گام اول را بردارید

اگر همچنان در تصمیم اینکه به روانشناس مراجعه کنید یا روانپزشک گیر کرده اید، بهترین توصیه و راهنمایی را پزشک عمومیتا می تواند به شما بکند. اما به یاد داشته باشید درمان هرکس با دیگری فرق دارد. اگر یک روش درمانی برای یک نفر موثر بوده و مشکلش را حل کرده، اصلا به معنی آن نیست که برای شما هم موثر خواهد بود. هیچ انتخاب درست یا غلطی وجود ندارد، تا زمانی که با روانشناس یا روانپزشکتان راحت باشید و همه ی مشکلاتتان را با او در میان بگذارید، می توانید اطمینان داشته باشید که راهنمایی ها و درمان های او به شما کمک می کنند.

اگر در مورد افسرده بودن یا مبتلا بودن به هرگونه مسئله ی ذهنی دیگری نگران هستید، مهم نیست که به چه متخصصی مراجعه می کنید. فقط قدم اول را بردارید و پیش یک کدام از آنها بروید.

در نهایت بدانید که هم روانشناسی و هم روانپزشکی بر اساس ارتباط قوی بین بیمار و پزشک شکل گرفته اند.

پس از اینکه تصمیمتان را گرفتید که یک روانشناس می تواند به شما کمک کند یا یک روانپزشک، باید حتما قبلا از انتخاب پزشک مورد نظر، حتما با چند پزشک همکار دیگر هم ملاقات کنید تا بهترین نفر را انتخاب نمایید.

روانپزشک
روانپزشک

بهترین روانپزشک در تهران

مراکز روانپزشکی زیادی در تهران وجود دارند، اما همه ی روانپزشکان آنی نیستند که بتوانند کمک موثری به شما بکنند. خیلی از آنها هم تجربه و تخصص کافی در زمینه ی نوشتن نسخه ی صحیح و موثر برای بیماران را ندارند. لطفا در انتخاب مرکز روانپزشکی که می خواهید به آن مراجعه کنید، نهایت دقت را به خرج دهید.

مرکز مشاوره حالِ کوک در شمال تهران با کادری مجرب از روانشناسان و روانپزشکان حرفه ای و متخصص، همان جایی است که می توانید بهترین روانپزشک تهران را در آن پیدا کنید. شما هم اکنون می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما با حالِ کوک ارتباط برقرار کنید.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

لینک منبع
درمان لکنت زبان
خودارضایی
اختلال شخصیت مرزی
مشاوره آنلاین روانشناسی
درمان بیش فعالی بدون دارو

سوالت رو اینجا بپرس 

خطیب زاده هستم برای دریافت وقت مشاوره چطور میتونم کمکتون کنم؟

ما در هر ساعتی آنلاین و پاسخگوی شما هستیم