روانکاو | مشاوره روانکاوی | سوالات روانکاوی | هزینه روانکاوی | سوالات روانکاوی

روانکاو
0 ۱,۲۱۲

روانکاو

روانکاوی چیست؟

روانکاو
روانکاو

روانکاوی پس از مدت ها طرد شدن ، برای عموم مردم (از غرب) بسیار آشنا شده است. کار روانکاو ها نه تنها به دلیل علاقه مردم نسبت به تکنیک های آنها در همه جا گسترش یافته است. ما حتی می توانیم بگوییم که درمان به واسطه روش روانکاوی کاربردی بوده است. روانکاوی به کار رفته در ادبیات ،جامعه شناسی ، مردم شناسی و مردم شناسی و در دین باعث شده است که مخاطبان به این موضوع علاقه مند شوند.

سرانجام ، روانکاوی نیز با پوشش رسانه ای در متداولترین کانال ها: رادیو ، تلویزیون یا سینما برجسته شده است. فیلم های مشهور روانکاوان مشهور مانند زیگموند فروید یا کارل یونگ به جلو آمدند. چندین مستند به زندگی و کار فروید اختصاص داده شده است و حتی یک سریال تلویزیونی نیز درباره ی آن ساخته شده است.

تعدد و تنوع منابع داده های روانکاوی امروزه یک مشکل اساسی را نشان می دهد: روانکاوی دیگر به روشنی در چشم عموم مردم تعریف نشده است. امروز هیچ کس دقیقاً نمی داند روانکاوی چیست. متأسفانه ، هیچ تلاشی برای روشن شدن این موضوع صورت نگرفته است. به همین دلیل باید اول از همه روشن کنیم که روانکاوی چیست. سپس مراحل دیگری را برای ورود به رمز و راز این رشته عجیب و غریب دنبال خواهیم کرد.

تعریف

روانکاوی همزمان سه چیز را تعیین می کند:

1. روشی برای بررسی ذهن و بویژه ذهن ناخودآگاه؛

2. روشی درمانی با الهام از روش فوق؛

۳- یک رشته خودمختار جدید مبتنی بر دانش به دست آمده از کاربرد روش تحقیق و آزمایشهای بالینی.

بنابراین ، هیچ چیز گیج کننده ای در تعریف روانکاوی وجود ندارد. روانکاوی یک تکنیک خاص برای بررسی ذهن و درمانی است با الهام از این تکنیک. ما درمان را در اولویت قرار می دهیم تا حتی واضح تر شود که روانکاوى چیزى سوداگرانه نیست ، اینکه بیشتر به روان درمانی و بیشتر به فلسفه ، هنر یا فرهنگ پیوند دارد. علم روانکاوی که در نکته سوم به آن اشاره کردیم ، از مطالعه مشهور فروید به نامهای توتم و تابو درآمده است.

حتما بخوانید: مشاوره روانشناسی در تهران 

حقایق اصلی

فروید بیشتر عمر خود را در وین گذراند و در سال 1939 در لندن درگذشت. او با سنتز عقاید و اطلاعات از جهت های مختلف نظری و بالینی روانکاوی را کشف کرد. سهم بسزایی در تولد روانکاوی ، خود تحلیلی بود که فروید خود را در معرض آن قرار داد.

فروید یک متخصص اعصاب و روان یهودی بود و سعی داشت با کمک متخصصان غیر یهودی یک جنبش روانکاوانه ایجاد کند تا به جهت گیری خود اعتبار بیشتری ببخشد. در این زمینه ، وی با شخصیت های برجسته ای همچون کارل یونگ ، آلفرد آدلر ، ساندور فرانسزی ، ویلهلم ریچ و … همکاری کرد. جنبش روانکاوی آغاز شده توسط فروید ، بسیاری از شکست ها و مشکلات ایدئولوژیکی را تجربه کرده است. امروز، توسط تعدادی از جوامع ملی یا بین المللی به ارث برده شده است که آنها را مورد اختلاف قرار داده است.

برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه روانکاوی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان کلینیک بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858 – 02126767945 – 09212773724

روانکاو
روانکاو

واقعیت روانکاوی

علی رغم انتقادات و حملات علیه روانکاوی و زیگموند فروید ، روانکاوی بهترین روش برای کشف ناخودآگاه و درمان اختلالات روانی است. و آنچه مهم تر است این است که درمان روانکاوی به دنبال داروهای پزشکی نیست. این روش فقط در سطح گفتگو پیش می رود. یعنی یک رویکرد اکولوژیکی ارائه می دهد که روی شیمی بدن انسان تأثیر نمی گذارد.

از طرف دیگر ،روانکاوی توضیحاتی درباره اختلال در زندگی اجتماعی و سیاسی یا تفسیرهای آفرینش هنری و ادبی ارائه می دهد. اثبات اثربخشی بالینی مواردی است که بطور خلاصه در این سایت ارائه شده است .مقالات دیگر یافته های مختلف روانکاوی در مورد ساختار روان ، زندگی ناخودآگاه ، روشهای نزدیک شدن به ناخودآگاه و درمان روانکاوی واقعی را ارائه می دهد.

روانکاو
روانکاو

روانکاوی

روانکاوی ، روشی برای درمان اختلالات روانی ، شکل گرفته از نظریه روانکاوی ، که بر فرآیندهای ذهنی ناخودآگاه تأکید می کند و بعضاً به عنوان “روانشناسی عمق” توصیف می شود، است. جنبش روانکاوی در مشاهدات و فرمول های روانپزشک اتریشی ، زیگموند فروید ، که مبدع اصطلاح روانکاوی است ، سرچشمه گرفت. در طی دهه 1890 ، فروید با پزشک و فیزیولوژیست اتریشی ، ژوزف بروئر در مطالعات بیماران عصبی تحت هیپنوتیزم همکاری کرد. فروید و بروئر اظهار داشتند که ، هنگامی که منشأ عقاید و انگیزه های بیماران در هنگام هیپنوتیزم به آگاهی رسانده شد ، بیماران بهبود یافته اند.

تداعی آزاد

با توجه به اینکه اکثر بیماران بدون اینکه تحت هیپنوتیزم قرار بگیرند ، آزادانه صحبت می کنند ، فروید تکنیک ارتباط آزاد ایده ها را توسعه داد. بیمار بدون توجه به اهمیت و فرضی بودن آن ، هر چیزی را که به ذهنش خطور می کرد ،به زبان می آورد. فروید با ذکر این نکته که بیماران گاهی در ایجاد تداعی آزاد مشکل داشتند ، نتیجه گرفت که از بیان برخی تجربیات دردناک سرکوب شده آن ها به آگاهی خودداری می شود. فروید خاطرنشان کرد: در اکثر بیمارانی که در دوران اولیه فعالیت او دیده می شد ، حوادثی که بیشترین سرکوب را داشته اند مربوط به تجربیات مزاحم جنسی بوده است.

بنابراین او فرض کرد که اضطراب نتیجه انرژی سرکوب شده (میل جنسی) است که به رابطه جنسی وابسته است. انرژی سرکوب شده در علائم مختلفی وجود دارد که به عنوان مکانیسم دفاع روانی عمل می کند. فروید و یارانش بعداً مفهوم اضطراب را گسترش دادند تا احساس ترس ، گناه و شرم ناشی از خیالات پرخاشگری و خصومت و ترس از تنهایی ناشی از جدایی از شخصی که فرد مبتلا به آن وابسته است را شامل شود.

ساختار های شخصیت

تکنیک تداعی آزاد فروید ابزاری برای مطالعه معانی رؤیاها ، لغزش زبان ، فراموشی و سایر خطاها در زندگی روزمره برای وی فراهم کرد. از این تحقیقات او به برداشت جدیدی از ساختار شخصیت رسید : خود، نفس و ابر نفس. شناسه مخزن ناخودآگاه درایوها و تکانه های ناشی از پیشینه ژنتیکی است و مربوط به حفظ و تکثیر زندگی است. طبق گفته فروید ، نفس در سطح آگاهی و ناخودآگاه فعالیت می کند. این بخشی از شخصیتی است که درگیر وظایف واقعیت است: ادراک ، شناخت و اقدامات اجرایی. در ابر نفس(سوپر ایگو)، آرمانها و ارزشهای زیست محیطی فرد و بسیاری از خانواده و جامعه خود مشتق شده است. سوپرج به عنوان سانسور در عملکردهای نفس عمل می کند.

در چارچوب فرویدی اختلافات بین سه ساختار شخصیت سرکوب شده و منجر به برانگیختگی اضطراب می شود. فرد با ایجاد مکانیسمهای دفاعی که از طریق خانواده و تأثیرات فرهنگی یاد می گیرد ، در معرض خطر قرار می گیرد. این مکانیسم ها هنگامی که رضایت از زندگی در یک جامعه را مهار می کنند ، آسیب شناختی می شوند. وجود این الگوهای سازگاری یا مکانیسمهای دفاعی از نظر کمی متغیر است اما در کیفیت روانی متفاوت نیست.

روانکاو
روانکاو

سخن آخر درباره ی روانکاو

فروید اظهار داشت که دلبستگی عاطفی بیمار به تحلیلگر نشان دهنده انتقال رابطه بیمار به والدین یا شخصیت های مهم والدین است. فروید اظهار داشت که آن احساسات شدید ، که به طور ناخودآگاه به تحلیلگر پیش بینی شده است ، بر ظرفیت بیمار در ایجاد تداعی آزاد تأثیر گذاشته است. فروید با درمان عینی این پاسخ ها و مقاومت هایی که برانگیخته است و با آوردن بیمار به تجزیه و تحلیل منشأ این احساسات ، نتیجه گیری کرد که تجزیه و تحلیل انتقال و مقاومت بیمار در برابر تجزیه و تحلیل آن ، پایه های اصلی روان درمانی است.

بدگویی های اولیه در مورد موضوعاتی مانند نقش اساسی که فروید نسبت به فرآیندهای غریزی بیولوژیکی نسبت می داد ، باعث شد تا همکاران کارل یونگ ، اتو رنک و آلفرد آدلر تئوری های روانشناختی خود را ایجاد کنند. با این حال ، بیشتر بحث و مشاجرات بعد ، در مورد جزئیات نظریه یا تکنیک فرویدی بود و منجر به خروج کامل از سیستم وی نشد. نظریه پردازان تأثیرگذار دیگر شامل اریک اریکسون ، کارن هورن ، اریش فروم و هری استک سالیوان بودند.

تحولات بعدی شامل تکنیک و تئوری روانکاوی کودکان است. تقسیم سه جانبه ذهن فروید به نهاد ، خود و فراخود به تدریج پیچیده‌تر شد و مشکلات اضطراب و تمایلات جنسی توجه بیشتری پیدا کرد.

برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه روانکاوی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان کلینیک بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858 – 02126767945 – 09212773724

مطالب پیشنهادی:

کلینیک روانشناسی چجور جایی هست؟؟ 

مرکز مشاوره روانشناسی | مرکز روانشناسی

سن تشخیص بیش فعالی | انواع بیش فعالی | علائم بیش فعالی

بیش فعالی چیست؟ |

britannica.com/science/psychoanalysis

freudfile.org/psychoanalysis/definition