6 روش انتخاب روانپزشک در تهران

روانپزشک در تهران
0 ۳۴۴

روانپزشک در تهران

روانپزشک در تهران

روانپزشک( که گاهی اوقات با روانشناس هم اشتباه گرفته می شود) در واقع یک متخصص دارو درمانی است که در زمینه ی روانپزشکی تخصص و مهارت دارد. روانپزشک یک رواندرمانگر است که اختلالات و بیماری های روانی را تشخیص می دهد و با استفاده از تجویز دارو سعی می کند آنها را درمان کند. ( بر خلاف یک روانشناس که با مشاوره این کار را انجام می دهد.)

برای آشنایی بیشتر با فرق بین روانپزشک و روانشناس، مقاله ی روانپزشک را مطالعه کنید.
روانپزشک در تهران
روانپزشک در تهران

اگر در مورد عادات رفتاری خود نگرانید، احساس می کنید رفتار هایتان از کنترل خارج شده یا حس می کنید الگوهای زندگیتان به شکلی که برای شما خوش آیند نیست در حال تغییرند، ممکن است بتوانید از کمک یک روانپزشک استفاده کنید. پیدا کردن یک روانپزشک خوب به وقت و حوصله نیاز دارد، اما تنها با پیدا کردن یک روانپزشک خوب و با کیفیت است که میتوانید درمان موفقی را پشت سر بگذارید.

در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازی و سعی می کنیم شما را با نکاتی که برای پیدا کردن بهترین روانپزشک در تهران مهم هستند آشنا کنیم. اگر حس می کنید وقتش رسیده که از کمک یک روانپزشک بهره ببرید، در ادامه همراه ما باشید تا بتوانید بهترین روانپزشک در تهران را پیدا کنید.

چگونه بهترین روانپزشک در تهران را پیدا کینم؟

روانپزشک در تهران
روانپزشک در تهران
با پزشک عمومی تان صحبت کنید و از او بخواهید شما را به یک روانپزشک خوب معرفی کند

پزشک عمومی شما توانایی این را دارد که وضعیت شما را تعیین کند و تشخیص اولیه را داشته باشد. هر چند در همه ی شرایط لازم نیست که پزشک عمومی بیماری شما را پیش از مراجعه به روانپزشک تشخیص دهد، اما  تشخیص احتمالی او به شناسایی موانع خاص روانی که شما با آنها درگیر هستید کمک می کند و می تواند پیشنهاد های درمانی برای روانپزشک داشته باشد.

پزشک شما همچنین اطلاعات خوبی درباره روانپزشکان و روانشناسان معتبری که در همسایگی شما یا در اطراف محل زندگیتان هستند دارد و می تواند به شما در پیدا کردن بهترین روانشپزشک در تهران کمک کند.

  • همچنین اگر پزشک عمومی مختص خودتان را ندارید یا پزشک خانوادگی ندارید، می توانید با دیگر پزشکان حاضر در نزدیکی محل زندگیتان صحبت کنید و از انها بخواهید یک روانپزشک را به شما معرفی کنند.
  • علم رواندرمانی علم گسترده ایست، سعی کنید در ابتدا از پزشک بخواهید تا مطمئن باشد شما را پیش چه رواندرمانگری می فرستد.

از دوستان و آشنایان و فامیل بپرسید

دوستان نزدیک و اعضای خانواده و فامیل ممکن است با روانپزشکان حاضر در اطراف محل زندگی شما آشنایی داشته باشند. این افراد می توانند به شما در پیدا کردن یک روانپزشک خوب کمک کنند. علاوه بر این مشکلات روانی می توانند با انزوا تشدید شوند، در چنین مواقعی صحبت کردن در مورد مشکلاتتان با افرادی که به آنها اعتماد دارید می تواند کمک بزرگی به شما بکند.

از یکی از اعضای مورد اعتماد اجتماعاتی که در آنها هستید سوال کنید

اگر با صحبت کردن با اعضای خانواده یا دوستان نزدیک راحت نیستید، می توانید با سایر اعضای اجتماعی که عضو آن هستید مشورت کنید. این افراد ممکن است راهنمایان اخلاقی شما باشند، پرستارتان باشد، مدد اجتماعی تان باشد، استادتان باشد و غیره.

در اینترنت جستجو کنید

اینترنت منبع بسیار مهمی برای پیدا کردن یک روانپزشک در تهران یا در هر شهر دیگری هستند. بسیاری از مراکز روانپزشکی و روانشناسی صفحات اینترنتی مختص خودشان را دارند. علاوه بر آن صفحات زیادی هستند که تعداد زیادی از روانپزشکان را به شما معرفی می کنند. اما خطری که در این کار وجود دارد، دام تبلیغات است. به تبلیغات اینترنتی و تعاریف اغراق آمیز برخی صفحات توجه نکنید، اگر مرکزی را از اینترنت پیدا کردید، حتما از اعتبار و کیفیت کارش مطمئن شوید.

روانپزشک در تهران
روانپزشک در تهران

از شرکت بیمه تان بپرسید

بیشتر شرکت های بیمه لیستی از متخصصان سلامت روانی و مددکاران اجتماعی و روانپزشکان و روانشناسان معتبر و مورد تاییدشان را در اختیار دارند. از شرکت بیمه تان بخواهید لیست روانپزشکان مورد تایید خود را در اختیار شما قرار دهد.

  • بهترین گزینه برای خود را پیدا کنید. به لیست روانپزشکان و گزینه های درمانی که تحت پوشش بیمه تان قرار دارند و توسط پزشکتان توصیه شده اند نگاهی بیاندازید. روانپزشک و طرح درمانی ای را انتخاب کنید که بهترین و عملی ترین راه کار را برای شرایط فردی شما را بهتان پیشنهاد می کنند.

اگر بیمه نیستید، نترسید

راه های جایگزین و درمان های ارزانتر بسیار زیادی برای شمایی که بیمه ندارید وجود دارند. علاوه بر این برخی از مراکز درمانی هزینه ی بسیار کمی را برای درمان بیمارانی که بیمه نیستند در نظر می گیرند.

  • هنگامی که یک مرکز روانپزشکی در تهران را پیدا کردید، در مورد هزینه های درمانی هم از آنها سوال کنید.
  • چنانچه بیمه نیستید سعی کنید مرکزی را انتخاب کنید که هزینه ی چندانی برای خدمات روانپزشکی از شما نمی گیرد.
  • اگر هیچ پولی برای روانپزشک ندارید، از محل کار یا دانشگاه خود بخواهید تا شما را به یکی از روانپزشکان خود مرکز( دانشگاه یا شرکت) معرفی کند. این پزشکان بابت خدماتشان برای کارکنان و دانشویان پولی از خود شخص نمی گیرند.

یک روانپرشک را انتخاب کنید

پس از مراحل اولیه و ارجاعات، بر اساس تشخیص پزشک عمومی یک روانپزشک را که روش های درمانی اش مناسب شرایط شما است انتخاب کنید.

  • هنگامی که یک روانپزشک را انتخاب می کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید: نظرات بیمارانی که قبلا به او مراجعه کرده اند، میزان راحتی که با شخص او دارید، محل کلینیکش و هر عامل دیگری که در روند درمانی شما موثر است.
  • در مورد پیش زمینه ی روانپزشکانی که به نظرتان مناسب می رسند تحقیق کنید. عوامل مهمی که باید در نطر داشته باشید تحصیلات و حوضه ی تخصصی اوست. همچنین به میزان تجربه اش هم دقت کنید. علاوه بر این ها سعی کنید مدرک و اعتبار نامه ی او را هم بررسی نمایید.

اطمینان حاصل کنید که روانپزشک مورد نظرتان در مورد متد های درمانی و اهداف درمانی با شما توافق نظر دارد

درک و فهم مشترک بین شما و روانپزشک مهمترین عامل برای موفقیت درمان است. روانپزشک در وهله ی اول یک مشاور است، قرار نیست که طی جلسه ای کوتاه شما صرفا علائمتان را به او بگوید و او سریعا دارویی برایتان تجویز کند. بلکه روند درمان روانپزشکی بسیار پیچیده و نیازمند دقت و کوشش فراوان است.

  • گاهی اوقات شما باید فقط به این دلیل به جلسه ی اول با روانپزشک بروید تا بفهمید که او مناسب شما نیست. اگر چنین اتفاقی افتاد از روانپزشک بخواهید روند درمانی اش را تغییر دهد یا شما را به روانپزشک دیگر معرفی کند. شخص دیگری که برای شرایط شما مناسب تر باشد.
روانپزشک در تهران
روانپزشک در تهران

از علائم روحی، ظاهری، فکری و احساسی که نشان دهنده ی آن هستند که شما به یک روانپزشک احتیاج دارید آگاه باشید.

انواع مختلف اضطراب، افسردگی و بیماری های روحی و روانی هر فرد را به شکلی متفاوت از دیگری تحت تاثیر قرار می دهند. اما برخی از علائم هستند که بین همه مشترکند.

نکته: هرچند تغییرات روحی و حسی ممکن است نشان دهنده ی این باشند که به کمک یک روانپزشک نیاز دارید، اما خود-تشخیصی تنها ممکن است شما را گمراه تر کند. علائم مختص یک اختلال روحی و روانی ممکن است با نشانه هایی از مشکلات روانشناسی یا حتی یک بیماری جسمی همراه باشند. پس به جای اینکه خودتان تصمیم بگیرید که چه درمانی مناسب شماست، این کار را به روانپزشک محول کنید.

علائمی که عموما نشان می دهند به کمک یک روانپزشک احتیاج دارید عبارتند از:

  • عدم تناسب روحی، بی منطق بودن، ترس زیاد از فعالیت های روزانه و تعامل با مردم که ممکن است منجر به اختلالات گسترده ی اضطراب از جمله اختلال اضطراب عمومی، اختلال وسواس فکری و اضطراب اجتماعی شود.
  • احساسی ناراحتی و غم مداوم، احساس بی ارزش بودن و گناه، الگوی خواب نامنظم یا بی خوابی، عدم تمایل به انجام فعالیت های معمول، افکار خودکشی گرایانه یا تغییرات دیگر در افکار و رفتار هایی که ممکن است نشانه ی افسردگی باشند.
  • اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی و دیگر بیماری های روانی که ممکن است بیشتر از یک نشانه داشته باشند. از جمله دشواری تمرکز، بی انرژی بودن و احساس تهی بودن، دوری کردن از حلقه های اجتماعی، افکار مشکوک داشتن، پارانویا، تغییر در ذائقه و در الگوهای خواب، مودی بودن و غیره.
روانپزشک در تهران
روانپزشک در تهران

بهترین روانپزشک در تهران

اگر می خواهید به یک مرکز روانپزشکی مراجعه کنید، بهترین روانپزشک در تهران را بیابید.

مرکز مشاوره حالِ کوک با کادری مجرب از روانپزشکان حرفه ای، همان جایی است که می توانید بهترین روانپزشک در تهران را در آن پیدا کنید. شما هم اکنون می توانید ازطریق صفحه ی تماس با ما با حالِ کوک ارتباط برقرار نمایید.
لینک منبع
مشاوره کودک
زوج درمانی
اختلال یادگیری
سازگاری کودکان با طلاق