علائم ADHD در بزرگسالان | مرکز تخصصی درمان بیش فعالی در شمال و غرب تهران

0 ۱,۰۱۷

علائم ADHD در بزرگسالان

علائم ADHD در بزرگسالان

 

انجمن روانپزشکی آمریکا می گوید ، اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) حدود 5 درصد از کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد و حدود نیمی از آنها این علائم را در بزرگسالی نیز تجربه می کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری تخمین می زند که تعداد این افراد در نمونه های کوچکتر جامعه حتی بیشتر نیز است. از این گذشته ، بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD هرگز تشخیص داده نشده اند.

ADHD درمان نشده در بزرگسالی باعث مشکلات روحی و جسمی زیادی می شود که می تواند روابط  فرد را تحت تاثیر قرار دهد و در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره مشکل او ایجاد کند. شناخت علائم ADHD در بزرگسالان مهم است تا بدین وسیله بتوانید درمان مناسبی را انجام دهید.

علائم ADHD در بزرگسالان
علائم ADHD در بزرگسالان

علائم کلی ADHD بزرگسالان

  • عدم تمرکز
  • بی نظمی
  • مشکلات مدیریت زمان
  • فراموشی
  • تحریک پذیری
  • مشکلات عاطفی
  • خود تصویری ضعیف
  • کمبود انگیزه
  • بی قراری و اضطراب
  • خستگی
  • مشکلات سلامتی
  • مسائل مربوط به روابط
  • سوء مصرف مواد

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی تشخیص،تست و درمان بیش فعالی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

سایر علائم بیش فعالی و نقص توجه در بزرگسالان

 

1. عدم تمرکز

احتمالاً برجسته ترین نشانه ADHD ، “عدم تمرکز” به مسائل گوناگون است. این بدان معناست که به راحتی حواس پرت می شوید ، گوش دادن به مکالمه دیگران ، توجه کردن به جزئیات و  انجام وظایف یا پروژه ها برای شما کار سختی است.

2. هایپر فوکوس

در حالی که افراد مبتلا به ADHD معمولاً به راحتی حواسشان پرت می شود ، ممکن است چیزی به نام hyperfocus نیز داشته باشند. فرد مبتلا به ADHD می تواند چنان درگیر مسئله شود که بتواند از هر چیز دیگری در اطراف خود بی خبر باشد. این نوع تمرکز باعث می شود که وقت خود را از دست دهید و افراد اطراف خود را نادیده بگیرید. این می تواند به شکست در روابط منجر شود.

3. بی نظمی

زندگی ممکن است هر از گاهی آشفته به نظر برسد ، اما شخص مبتلا به ADHD معمولاً زندگی بی نظم تری دارد. این می تواند نگه داشتن همه چیز را در جای مناسب خود دشوار کند. یک فرد بزرگسال مبتلا به ADHD ممکن است با این مهارتهای سازمانی مبارزه کند. این امر می تواند شامل مشکلات مربوط به پیگیری کارها و مشکل در اولویت بندی آنها به صورت منطقی باشد.

4- مشکلات مدیریت زمان

این موضوع با بی نظمی همراه است. بزرگسالان مبتلا به ADHD اغلب در استفاده موثر از وقت خود مشکل دارند. آنها ممکن است وظایف مهم را به تأخیر بیندازند ، دیر به وقایع مهم بپردازند یا تکالیفی را که کسل کننده می دانند نادیده بگیرند. آنها ممکن است در تمرکز بر آینده یا گذشته مشکل داشته باشند – “زمان حال” معمولاً بیشتر مورد توجه آنهاست.

5- فراموشی

انسان گاهی اوقات چیزها را فراموش می کند ، اما برای کسی که مبتلا به ADHD است ، فراموشی بخشی از زندگی روزمره است. این امر می تواند شامل فراموش کردن مکانی باشد که شما چیزی را قرار داده اید یا حتی تاریخ های مهم.

بعضی اوقات فراموشی می تواند آزاردهنده اما بی اهمیت باشد. اما در مواردی می تواند جدی باشد. نکته آخر این است که فراموشی می تواند برای شغل و روابط آسیب زا باشد زیرا می تواند با بی دقتی یا بد قولی اشتباه گرفته شود.

6. تحریک پذیری

تحریک پذیری در مبتلایان به ADHD از چند طریق بروز می کند:

هنگام مکالمه صحبت دیگران را قطع کنید
عجله در کارها
بدون توجه به پیامدهای کاری آن را عملی کنید
عادات بد خرید  معمولاً نشانه خوبی از ADHD است. خرید ناگهانی،به ویژه در مورد کالاهایی که فرد قادر به پرداخت هزینه آن نیست یک علامت شایع ADHD بزرگسالان است.

7. مشکلات عاطفی

زندگی عاطفی با ADHD می تواند پر از هرج و مرج به نظر برسد ، گویی احساسات شما دائماً در حال تغیر است. به راحتی می توانید وقتی پیدا کنید و به دنبال ایجاد هیجانی در رابطه باشید گاهی نیز سرخوردگی های کوچک ممکن است برایتان غیرقابل تحمل به نظر برسند و افسردگی و نوسانات روحی به وجود بیاورند. مشکلات عاطفی درمان نشده می توانند عوارضی در روابط شخصی و حرفه ای ایجاد کنند.

8- خود پنداره ضعیف

بزرگسالان مبتلا به ADHD معمولاً بیش از حد بحرانی هستند که می تواند منجر به یک تصور بد و ضعیف از خودشان شود. این امر تا حدودی به دلیل عدم توانایی آنها در تمرکز و همچنین مشکلات دیگری که ممکن است در مدرسه ، محل کار یا روابط تجربه کنند ، ایجاد می شود.

9- کمبود انگیزه

در حالی که ممکن است زمان شما برای انجام همه کارها به طور همزمان باز باشد ، ممکن است احساس بی تحرکی کنید. این مشکلی است که معمولاً در کودکان مبتلا به ADHD مشاهده می شود ، که اغلب نمی توانند روی کارهای مدرسه تمرکز کنند. همچنین می تواند در بزرگسالان نیز اتفاق بیفتد. این مشکل کار را برای یک بزرگسال مبتلا به ADHD دشوار می کند تا بتواند یک پروژه را به اتمام برساند زیرا آنها نمی توانند برای مدت طولانی تمرکز کنند.

10. بی قراری و اضطراب

به عنوان یک بزرگسال با ADHD ، ممکن است احساس کنید که موتور شما خاموش نخواهد شد. اشتیاق شما برای ادامه حرکت و انجام کارها می تواند منجر به ناامیدی شود چرا که نمی توانید بلافاصله کاری را انجام دهید که می خواهید. این منجر به بی قراری می شود ، که می تواند به سرخوردگی و اضطراب نیز منجر شود.

اضطراب یک علامت بسیار شایع ADHD بزرگسالان است ، زیرا ذهن تمایل دارد بارها و بارها وقایع نگران کننده را پخش کند.

همانند کودکان ، علائم جسمی بیقراری و اضطراب در بزرگسالان می تواند اینگونه باشد که به طور مکرر در حرکت باشند – ضربه زدن به دست یا پایشان ، جابجایی در صندلی خود یا عدم توانایی در آرام نشستن .

11- خستگی

اگرچه ممکن است با توجه به اینکه بی قراری نیز یک علامت است ، تعجب آور به نظر برسد ، اما خستگی هم برای بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD یک مشکل است. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد. این ممکن است به دلیل بیش فعالی یا مشکلات خواب باشد که می تواند با اختلال بیش فعالی ایجاد شود. یا می تواند به دلیل تلاش مداوم برای تمرکز در بزرگسالان مبتلا به ADHD باشد. یا یک عارضه جانبی از داروهای ADHD باشد. علت هرچه باشد ، خستگی می تواند مشکلات توجه را حتی بدتر کند.

12. مشکلات بهداشتی

تحریک پذیری ، عدم انگیزه ، مشکلات عاطفی و بی نظمی می تواند باعث شود فرد مبتلا به اختلال (ADHD) از سلامتی و بهداشت فردی خود غفلت کند. این امر می تواند به صورت خوردن غذای مضر ، بی توجهی به ورزش و یا پرهیز از مصرف داروهای مهم دیده شود. اضطراب و استرس نیز تأثیرات منفی بر سلامتی دارد.

13. مسائل مربوط به روابط

یک فرد بزرگسال مبتلا به ADHD اغلب در روابط ، چه حرفه ای چه عاشقانه دچار مشکلاتی می شوند.ویژگی های خاص صحبت کردن افراد مبتلا، بی احتیاطی و بی حوصله بودن می تواند بر روابط تأثیر بگذارد ، زیرا فرد می تواند به حد زیادی بی احساس و گاها غیرقابل تحمل به نظر برسد.

14. سوء مصرف مواد

این مسئله ممکن است در بزرگسالان مبتلا به ADHD مستقیما تأثیر نگذارد ، اما بزرگسالان مبتلا به این بیماری بیشتر از سایرین شانس سومصرف مواد را دارند. این مواد ممکن است شامل الکل ، مواد مخدر یا سایر داروها باشد.

هنوز مشخص نیست که چه ارتباطی بین سوء مصرف مواد و ADHD وجود دارد. با این حال ، یک نظریه این است که مبتلایان به ADHD از مواد برای خوددرمانی استفاده می کنند. آنها ممکن است از این مواد به امید بهبود تمرکز یا خواب یا برای رفع اضطراب استفاده کنند.

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی تشخیص،تست و درمان بیش فعالی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

مطالب پیشنهادی

ازدواج با فرد اسکیزوفرنی

ترس از ازدواج

دلریوم

اضطراب سخنرانی

تاثیرات تنبیه بدنی بر روی کودکان