کنترل خشم | چگونه آرام بمانیم؟ | بهترین مرکز مشاوره شمال و غرب تهران

کنترل خشم
0 ۳۷۴

کنترل خشم

راههای کنترل خشم

هدف از مدیریت خشم، کاهش احساسات عاطفی و هیجان فیزیولوژیکی است. شما نمیتوانید از چیزها یا افرادی  که شما را خشمگین می کنند اجتناب کنید و یا نمی توانید آنها را تغییر دهید، اما می توانید یاد بگیرید که واکنش هایتان را کنترل کنید.

آیا شما خیلی عصبانی هستید؟

تست های روانشناختی وجود دارد که شدت  عصبی بودن افراد را اندازه گیری می کند،” چقدر روان شما مستعد خشم است  و چقدر با آن مقابله می کنید”. اما خبر خوب این است که اگر شما دچار خشم هستید، شما از وجود آن آگاهی دارید. اگر در تلاش برای آرام کردن خود هستید بهتر است به دنبال راهی بهتر و کامل تر برای مقابله با این احساس  باشید.

چرا برخی از مردم عصبانی تر از دیگران هستند؟

به گفته جری دیفنباکر، یک روانشناس که متخصص در کنترل خشم است، برخی افراد  بیشتر از دیگران “پرخاشگر”هستند؛ آنها  بیشتر از افراد معمولی عصبانی می شوند. همچنین کسانی هستند که خشم خود را به تصویر نمیکشند  و با صدای بلند نشان نمی دهند، بلکه به طور مکرر تحریک پذیر و خشمگین هستند. اغلب مردم به راحتی خشم خود را بروز میدهند و چیزها را پرت می کنند؛ اما گاهی اوقات  افرادی هستند که هنگام عصبانیت از اجتماع دوری میکنند، ترش رویی می کنند یا از نظر جسمی بیمار می شوند.

کنترل خشم

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کنترل خشم و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصین مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858 – 09212773724

برای کنترل خشم خود  آماده هستید؟

با در نظر گرفتن این 10 راهنمایی مدیریت خشم را شروع کنید.

1. قبل از صحبت کردن فکر کنیداگر در لحظه، به صورت آنی بخواهید به دیگران  پاسخ دهید به احتمال زیاد بعدا از حرفی که زده اید پشیمان میشوید، پس بهتر است قبل از صحبت کردن به خوبی فکر کنید و سپس موضوعی را بیان کنید.

2. یک بار زمانی که آرام هستید ، خشم خود را بیان کنید
نگرانی های خود را به وضوح و مستقیما، بدون آسیب رساندن به دیگران بیان کنید، در این زمان با آگاهی کامل خشمگین هستید و میتوانید خشم خود را مدیریت کنید میتوانید این فرانید را تکرار کنید تا کاملا کنترول کردن خشم را  یاد بگیرید.

3. ورزش کنید
فعالیت فیزیکی می تواند به کاهش استرس منجر شود، که در نهایت باعث میشود کمتر دچار عصبانیت بشوید.

4. برای خود زمان های کوتاهی برای استراحت در نظر بگیرید
زمان گذاشتن برای تفریح فقط برای بچه ها نیست. در روزهایی که استرس زیادی به دنبال دارند، برای  چند لحظه خلوت کردن و فضای آرام میتواند به شما کمک زیادی کند، تا روزتان را با آرامش بیشتری سپری کنید، همچنین موجب میشود تا از تنش های عصبی به دور باشید.

5. راه حل های ممکن را شناسایی کنید
به جای تمرکز بر روی آنچه که شما را دیوانه کرده است، به حل و فصل مسئله دست بزنید. آیا اتاق کثیف کودکتان، شما را دیوانه می کند؟ در را ببند. آیا شریک شما هر شب برای شام دیر می کند؟ بعد از ظهر  برای شام  برنامه ریزی کنید یا توافق کنید چند بار در هفته شام را با هم  بخورید. به خودتان یادآوری کنید که خشم هر چیزی را برطرف نمی کند و تنها می تواند آن را بدتر کند.

6. ناراحت شدنتان را نادیده نگیرید
بخشش یک ابزار قدرتمند است. اگر اجازه دهید خشم و دیگر احساسات منفی احساسات مثبت را از بین ببرد، ممکن است خودتان را با تلخی یا حس بی عدالتی غرق کنید. اما اگر بتوانید فردی را که خشمگین کرده اید ببخشید، ممکن است هر دو از  این وضعیت یاد بگیرند و رابطه شما را تقویت کنند.

8.  استفاده از طنز برای رهایی از تنش
از طنز استفاده کنید تا به شما کمک کند از چهره عصبانی و  عبوث به دور باشید و هر چقدر از خندیدن و و طنز های اطرافتان اجتناب کنید این میتواند احساساتان را بدتر کند

9.یاد بگیرید چگونه ابزار آرامش را برای خود فراهم کنید
کارهای آرامش بخش را چاشنی عادات و خلق و خو خود کنید، یاد بگیرید چگونه تنفس عمیق داشته باشید، یک صحنه آرامش بخش را تصور کنید، یا یک کلمه یا عبارت آرام بخشی مانند «همه چیز را آسان بگیر»،  به موسیقی گوش دهید، چند حرکت کوتاه یوگا در روز انجام دهید، و در آخر هرچیزی که برای افزایش آرامش لازم است را فراهم کنید.

10. کمک بگیرید
یادگیری کنترل خشم یک بار برای همه چالش است. اگر خشم شما از کنترل خارج می شود، از اطرافیان خود کمک بگیرید، گاهی دوستان و آشنایان خیل یهتر میتوانند رفتار شما را تحلیل کنند و راه درست را به شما نشان دهند.

کنترل خشم در کودکان

 

کنترل خشم
کنترل خشم

چرا کودکان کج خلقی می کنند؟ علت عصبانی شدن کودک چیست؟

کج خلقی زمانی اتفاق می افتد که کودک سخت تلاش می کند تا بر محیط خود تسلط یابد. سفری سخت برای آن ها است که از یک کودک نوپا به یک کودک توانمند، پیشرفت پیدا کنند. بیایید نگاهی بیندازیم که چرا کودکان کج خلقی می کنند.

1. قشر پیشانی نارس یا PFC :

قشر پیشانی بخشی از مغز است که کارکرد اجرایی از جمله شناخت اجتماعی، رفتار ارتباطی و رفتار اخلاقی را تنظیم می کند. PFC به طور کامل در کودکان بالغ نمی شود و این منجر به عصبانیت می شود. PFC از چهار سالگی شروع به رشد می کند.

2. سیستم لیمبیک:

دستگاه لیمبیک به قشر پیشانی ارتباط دارد و مسئول کنترل احساسات انسانی اصلی مثل ترس، ناامیدی، خشم و شادی است. وضعیت نابالغ سیستم لیمبیک اغلب کودکان نوپا را گیج و ناتوان می سازد و نمی توانند احساسات خود را به طور دقیق بیان کنند و منجر به اوقات تلخی آنها می شوند و تا زمانی که پوسته آن ها تنها راه برقراری ارتباط را گسترش دهد، احساسات خود را به شدت بیان می کنند تا نیازهایشان برآورده شود. این دوره عدم بلوغ، تا بیش از چهار سالگی طول می کشد.

3. مسائل خلقی:

یکی از دلایل کج خلقی و عصبانیت کودکان، مشکل در خلق و خوی آنها است. کودکانی که rigid هستند، نسبت به تغییرات بی تحمل می باشند و احساسات خود را بد بیان می کنند که به احتمال زیاد کج خلقی و عصبانیت اینها نسبت به سایر بچه ها بیشتر است.

4. روش ارتباط:

اغلب کج خلقی تنها راه برقراری ارتباط با احساسات کودک نوپا با والد است، به خاطر فقدان مهارت های کلامی لازم. آن ها ممکن است سعی کنند به شما بگویند که گرسنه، مایوس و خسته هستند و احساس ناخوشی و غیره دارند.

کنترل خشم

5. توجه به نیازها:

کودک ممکن است سعی کند نیاز خود را از طریق دیگر نشانه ها بیان کند، اما وقتی شما نتوانید توجه خود را به او جلب کنید و یا آن ها را درک کنید، به کج خلقی متوسل می شوند تا توجه شما را جلب کنند.

6. والدین خیلی سخت گیر:

اگر سخت گیر هستید و اجازه نمی دهید که کودک سعی کند، یاد بگیرد و مرتکب اشتباه شود، جو منزل برای آن ها خفه کننده خواهد شد؛ آن ها ناامیدی خود را از طریق کج خلقی نشان می دهند.

7. سرخوردگی:

ناتوانایی یادگیری یک مهارت جدید مثل گره زدن کفش و یا سازمان دهی کتاب می تواند احساس درماندگی، شکست و ناتوانی و در نهایت عصبانیت را ایجاد کند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کنترل خشم و سایر اختلالات روانشناسی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصین مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858 – 09212773724

مطالب پیشنهادی