کلینیک روانشناسی کودک
کلینیک روانشناسی کودک
روانشناسی یک کودک بسیار بیشتر از روانشناسی یک بزرگسال اهمیت دارد. چراکه اگر کودکی دچار برخی مشکلات روحی و روانی باشد و در همان کودکی آن ها را رفع نکند، این مشکلات رفته رفته بخشی از شخصیت او را تشکیل می دهند. مثلا اگر در کودکی از اضطراب و استرس رنج ببرد، در بزرگسالی هم همواره دچار این عارضه خواهد بود، یا اگر احساس کمبود توجه کند در بزرگسالی ممکن است فردی حسود و خودخواه و منفعت طلب بار بیاید، یا مثلا اگر در مدرسه مورد قلدری و اذیت بچه های دیگر قرار بگیرد و این مشکل را حل نکند، در آینده فردی ترسو و بی جرئت خواهد بود.
همواره به یاد داشته باشید، که کودکی هر فرد نقشی تعیین کننده در شکل گیری شخصیتش دارد. اگر کودک در شرایط سالم محیط خانوادگی و اجتماعی بزرگ شود، شانس بیشتری دارد تا در بزرگسالی هم فردی سالم و موفق باشد.
البته این به معنای آن نیست که بخواهید به زور کلاس های آموزشی و برنامه های تحصیلی ویژه و فرستادن کودک به مدارس عالی، آینده ی موفق او را تضمین کنید.
سعی کنید همواره به نیاز های عاطفی و روحی و روانی کودکتان اهمییت ویژه ای دهید. فهمیدن مشکلات رفتاری و روانی کودک اصلا سخت نیست. فقط کافی است به او در هنگامی که دارد کار های معمول روزانه اش را می کند نگاه و توجه کنید. رفتار های کودکان در اغلب اوقات گویای معضلاتشان هست.
بعضی از کودکان دچار مشکلات روحی و روانی ای هستند که بهتر است برای حل آنها از کمک یک مشاور روانشناس کودک استفاده کنید. برخی از مشاوران روانشناس متخصصان کار با کودکان هستند و راهکار های روانشناسی برای کمک به رفع مشکلات روحی و روانی کودک را بلدند.
اگر شک دارید که کودک شما ممکن است به مشکل روحی و روانی دچار باشد، تعلل نکنید و برای مطمئن شدن حتما او را پیش یک روانشناس ببرید تا او هم نظر تخصصی خود را به شما بگوید. اطمینان از سلامت روحی و روانی کودک خیلی بهتر ازبزرگ کردن او با شک و تردید در مورد سلامت روانی اوست.
بهترین کلینیک روانشناسی کودک در تهران
اما اگر قصد دارید کودکتان را به یک کلینیک روانشناسی کودک ببرید، سعی کنید بهترین را انتخاب کنید. بهترین روانشناس برای کودک شما، آنی است که بچه بیشتر از همه با او احساس راحتی می کند.
در ادامه به اتفاقاتی که در کلینیک روانشناسی کودک می افتد اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم بیشتر با مقوله ی روانشناسی کودک آشنا شویم. اگر فکر می کنید شرایط کودکتان به صورتی است که ممکن است به کمک یک روانشناس احتیاج داشته باشد، در ادامه با ما همراه باشید.
روانشناسی کودک چیست؟
بسیاری از کودکان مشکلاتی دارند که بر روی احساسات، افکار و رفتار هایشان تاثیر می گذارد. روانشناسی کودک راهی است که می تواند برای رفع آن مشکلات از یک فرد متخصص کمک بگیرید. اگر به یک کلینیک روانشناسی کودک مراجعه کنید با یک روانشناس ملاقات خواهید کرد تا با او حرف بزنید و چیز های جدیدی بیاموزید . مشاوره روانشناسی به کودکان کمک می کند تا بهتر با مشکلاتشان کنار بیایند، بهتر ارتباط برقرار کنند و عملکرد بهتری هم در زندگی داشته باشند.
اگر کودک شما مشکلی داشته باشد، احتمال پزشک سلامتش توصیه می کند که او را پیش یک روانشناس کودک ببرید.
روانشناس چه کمکی به کودک می کند؟
روانشناسان کودک آموزش دیده اند تا برای رفع هرگونه مشکلی به کودکان کمک کنند. آنها به کودکان کمک می کنند تا مواقع سختی را پشت سر بگذارند و دوام بیاورند. سختی هایی مانند:
- مشکلات خانوادگی
- مشکلات در مدرسه
- مورد قلدری و اذیت قرار گرفتن
- مشکلات سلامتی
مشاوران روانشناس همچنین به کودکان کمک میکنند تا با برخی احساسات هم مقابله نمایند. احساساتی مانند:
- غم
- خشم
- استرس و نگرانی
- اعتماد به نفس پایین
- اندوه و عزاداری
روانشناسان کودک همچنین به کودکان در کنار آمدن با اختلالاتی مانند اختلالات زیر هم کمک می کنند:
- بیش فعالی
- افسردگی
- OCD(اختلال وسواس فکری عملی) و اضطراب
- اختلالات رفتاری
- اختلالات مرتبط با تروما
چرا کودکان به روانشناسی احتیاج دارند؟
زمانی که کودکان مشکلاتی دارند که به تنهایی نمی توانند آنها را حل کنند، به مشاوره روانشناسی احتیاج دارند. روانشناسی کودک به کودکان کمک می کند تا درمورد احساسات خود صحبت کنند و مهارت های جدیدی بیاموزند. روانشناسی به کودکان کمک می کند تا مشکلاتشان را حل کنند. با شروع جلسات روانشناسی، کودک شروع به تمرین کردن مهارت های جدید می کند و عملکردش را مدام بهبود می بخشد.
در کلینیک روانشناسی کودک چه اتفاقی می افتد؟
در ابتدا روانشناس کودک شما با خود شما و کودک صحبت می کند. مشاور روانشناس سوالاتی از کودک می پرسد و به پاسخ هایش گوش می دهد. این کار به روانشناس کمک می کند تا بهتر کودک را بشناسد. سپس او به شما و کودکتان می گوید که چگونه و از چه راهی می تواند به شما کمک کند.
بعد از اینکه روانشناس، کودک شما را بهتر شناخت، آندو می توانند:
- با هم حرف بزنند. حرف زدن روشی سالم برای ابراز احساسات است. کودکان زمانی که کسی به حرفهایشان در مورد احساساتشان گوش می دهد، برای یادگیری آماده تر هستند.
- بازی می کنند و نقاشی می کشند. روانشاسان کودک از بازی هایی که چیزهایی مانند راحت تر بودن در مدرسه یا راحتی انجام کار های دیگر را به بچه آموزش می دهند استفاده می کنند. بعضی از بازی ها به کودک یاد می دهد که چگونه به جای اینکه تسلیم شود، باز هم تلاش کند و ادامه دهد. همچنین نقاشی کردن هم می تواند در مورد احساسات آموزنده باشد.
- باهم فعالیت هایی می کنند. روانشناس کودک ممکن است درس هایی در مورد احساسات، مهارت همکاری کردن با دیگران یا مقابله با ترس ها را به بچه آموزش دهد. همراه کردن این آموزش ها با برخی از فعالیت های خاص می تواند این درس ها را برای بچه سرگرم کننده تر و جذاب تر کند.
- مهارت های جدید را تمرین می کنند. روانشناس کودک ممکن است مهارت هایی همچون تنفس آرام و خالی کردن ذهن را به بچه آموزش دهد. این آموزه ها به تمرین های زیادی احتیاج دارند. به همین دلیل روانشناس از کودک خواهد خواست که درس هایی را که یاد گرفته در خانه تمرین کند.
- مهارت های حل مسئله را یاد می گیرد. روانشناس کودک در مورد اینکه چگونه مشکلات کودک بر او در محیط خانواده و مدرسه تاثیر می گذارند، با بچه حرف می زند. سپس روانشناس در مورد اینکه کودک چگونه می تواند آن مشکلات را حل کند با او صحبت خواهد کرد.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و رزرو نوبت با متخصصان روانشناسی با شماره های زیر تماس بگیرید
09212773724- 02122636858
مطالب پیشنهادی