بیماری های مقاربتی چیست؟ | خطرناک ترین بیماری های مقاربتی |بهترین مرکز مشاوره در تهران

بیماری های مقاربتی
0 ۴۰۲

بیماری های مقاربتی چیست؟

بیماری های مقاربتی

بیماری های جنسی (STDs) یا عفونت های منتقله  (STIs) معمولا به وسیله تماس جنسی ایجاد می شوند. ارگانیزم هایی که باعث بیماری های منتقله از راه جنسی می شوند ممکن است از فرد به فرد از طریق خون، اسپرم، یا واژن و سایر مایعات بدن منتقل شوند.

گاهی اوقات این عفونت ها می توانند به طور غیرمستقیم، از جمله مادر یا نوزاد در حین بارداری یا زایمان، یا از طریق انتقال خون یا سوزن های مشترک، منتقل شوند.

ممکن است بیماری های منتقله از راه جنسی را از افرادی که به نظر کاملا سالم هستند و حتی ممکن است از عفونت مطلع نباشند، دریافت کنید. STDs همیشه علائم را نشان نمیدهد. کارشناسان ترجیح می دهند از واژه “عفونت های منتقله از راه جنسی” بجای واژه “بیماری های منتقله از راه جنسی”  استفاده کنند.

بیماری های مقاربتی
بیماری های مقاربتی

علائم بیماری های مقاربتی

 

عفونت های منتقل شده از طریق جنسی (STIs) می توانند طیفی از علائم و نشانه ها را شامل شود،  به همین دلیل ممکن است تا زمانی که عوارض رخ دهد یا بیماری شریک جنسی شما تشخیص داده نشوند متوجه نشوید. علائمی که ممکن است نشان دهنده STI عبارتند از:

  • زخم ها ناحیه تناسلی یا منطقه دهان یا رکتوم
  • ا درد یا سوزش درار
  • خروج چرک از آلت تناسلی
  • ترشح واژینال غیر معمول یا عجیب و غریب
  • خونریزی واژینال غیر معمول
  • درد در طول رابطه جنسی
  •  غدد لنفاوی متورم، به خصوص در کشاله ران، اما گاهی اوقات گسترده تر است
  • درد کمر  و شکم
  • تب
  • خشک شدن  تنه، دست و پا

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات جنسی و سایر اختلالات روانشناسی، و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

عفونت های منتقله از راه جنسی می تواند ناشی از:

  • باکتری (گونوره، سیفلیس، کلامیدیا)
  • انگل (Trichomoniasis)
  • ویروس ها (ویروس پاپیلومای انسانی، تبخال تناسلی، HIV)
    فعالیت جنسی در گسترش بسیاری از عوامل دیگر عفونی نقش دارد، گرچه ممکن است بدون تماس جنسی آلوده شوید. نمونه هایی از جمله ویروس های هپاتیت A، B و C، شیگلا و ژیاردیا هستند.
بیماری های مقاربتی

عوامل خطر

هر کس که از لحاظ جنسی فعال است، ابتلا به عفونت منتقله از راه جنسی، او را تا حدودی در معرض خطر قرار می دهد. عواملی که ممکن است این خطر را افزایش دهند عبارتند از:

1- داشتن رابطه جنسی بدون حفاظت از واژن یا مقعد توسط یک شریک آلوده که کاندوم لاتکس پوشیده است، خطر ابتلا به STI را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. استفاده نامناسب یا حساسیت به کاندوم همچنین می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.

2- رابطه جنسی دهانی ممکن است کمتر خطرناک باشد، اما هنوز می تواند بدون وجود کاندوم لاتکس یا سد دندان عفونت را انتقال دهد. سد دندان، نازک، قطعه مربع لاستیک ساخته شده با لاتکس یا سیلیکون است که برای جلوگیری از تماس پوست با پوست است.

3- داشتن رابطه جنسی با چندین شریک:  هرچه افراد بیشتر با شما تماس جنسی داشته باشند، خطر بیشتری خواهید داشت. این برای شرکای جنسی همزمان و همچنین روابط متوازن یکپارچه صدق می کند.

4-  مقابله با تجاوز یا حمله دشوار است، اما مهم است که در اسرع وقت بررسی شود و درمان و حمایت عاطفی ارائه شود.
سوء استفاده از الکل و یا استفاده از داروهای تفریحی سوء مصرف مواد می تواند تصمیم گیری شما را مختل کند، و شما را بیشتر متمایل به شرکت در رفتارهای پر خطر می کند.

5- داروهای تزریقی: اشتراک سوزن، عفونت های  متعددی را شامل می شود،از جمله HIV، هپاتیت B و هپاتیت C

6- مردان متقاضی تجویز دارو برای درمان اختلال نعوظ. که از پزشکان خود برای تجویز داروهای خاصی مانند سیلدنافیل (ویاگرا)، تادالافیل (Cialis) و ورداءعفیل (Levitra) از افراد متخصص استفاده می کنند، نرخ های بالاتری از STI را دارند.

انتقال از مادر به نوزاد

برخی از بیماریهای مقاربتی مانند گونوره، کلامیدیا، اچ آی وی و سیفلیس می توانند از حاملگی یا زایمان از یک مادر آلوده به کودک خود منتقل شوند. ابتلا به STI در نوزادان می تواند مشکلات جدی ایجاد کند و ممکن است کشنده باشد. تمام زنان باردار باید برای این عفونت ها بررسی و درمان درمان شوند.

عوارض جانبی بیماری های مقاربتی

از آنجا که بسیاری از افراد در مراحل اولیه بیماری STI هیچ علامتی ندارند، غربالگری برای STI در پیشگیری از عوارض بسیار مهم است.

عوارض احتمالی عبارتند از:

  • درد لگن
  • عوارض بارداری
  • التهاب چشم
  • آرتروز
  • بیماری التهابی لگن
  • ناباروری
  • بیماری قلبی
  • برخی از سرطانها، از قبیل سرطانهای سرطان دهلیزی و رکتوم مرتبط با HPV

روشهای جلوگیری بیماری های مقاربتی

راه های مختلفی برای جلوگیری یا کاهش خطر ابتلا به عفونت های منتقله از راه جنسی وجود دارد. یکی دیگر از راه های قابل اجتناب از  STI ها این است که در دراز مدت  در رابطه متقابلا یکپارچه با یک شریک که آلوده نیست، باقی بماند. از مقاربت واژینال و مقعد با شرکای جدید تا زمانی که هر دو برای STI تست شده باشند اجتناب کنید .

بیماری های مقاربتی

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات جنسی و سایر اختلالات روانشناسی، و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

درمان بیماری های مقاربتی

بیماری های STI ناشی از باکتری عموما برای درمان راحت تر هستند. عفونت ویروسی را می توان کنترل کرد ولی برای همیشه درمان نمیشوند. اگر باردار هستید و دارای STI هستید، درمان سریع می تواند خطر ابتلا به عفونت نوزاد را کاهش دهد.

درمان معمولا شامل یکی از موارد زیر است،

بیماری های مقاربتی
بیماری های مقاربتی

آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک ها، اغلب در یک دوز، می توانند بسیاری از عفونت های باکتریایی و انگلی، از جمله گونوره، سیفلیس، کلامیدیا و ترشومونیس را درمان کنند. به طور معمول، شما در همان زمان برای گونوره و کلامیدیا درمان می شوید زیرا این دو عفونت اغلب با هم ظاهر می شوند. هنگامی که درمان آنتی بیوتیکی شروع می شود، پیگیری آن بسیار مهم است. اگر فکر نمی کنید که می توانید دارو را به عنوان نسخه تجویز کنید، به پزشک خود بگویید. درمان کوتاه تر و ساده تر ممکن است در دسترس باشد . علاوه بر این، مهم است که از داشتن رابطه جنسی تا زمانی که درمان را تمام کرده اید و زخم ها بهبود یافت،ه اجتناب کنید.

داروهای ضد ویروسی: اگر هر روز داروهای ضد ویروسی مصرف میکنید، داروهای ضد ویروسی خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهند، اما هنوز هم ممکن است تبخال تناسلی شما را تحریک کند. داروهای ضد ویروسی می توانند طی سال ها بسیاری از بیماری ها را کنترل کنند. اما ویروس همچنان ادامه دارد و هنوز هم می تواند منتقل شود، هرچند خطر پایین تر است.

هرچه زودتر شروع به درمان کنید، موثرتر است. هنگامی که درمان شروع می شود، اگر داروهایتان را به طور دقیق مصرف کنید، ممکن است میزان ویروس خود را تا سطح غیر قابل کشف پایین بیاورید.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلالات جنسی و سایر اختلالات روانشناسی، و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

 

مطالب پیشنهادی