استعداد یابی کودکان | مرکز استعداد یابی کودکان در شمال و غرب تهران

استعداد یابی کودکان
0 ۱,۰۷۶

استعداد یابی کودکان

استعداد یابی کودکان

یکی از مهمترین دغدغه هایی که هر کدام از ما در سنین کودکی داشتیم این سوال بود که : وقتی بزرگ شدیم می خواهیم چه کاره شویم؟

هر کودکی از سن حدودا 5 یا 6 سالگی این سوال را از خود می پرسد وشوق و انگیزه ی زیادی صرف می کند تا کار مورد علاقه اش را پیدا کند. اغلب کودکان هم نظر قطعی در مورد شغل و حرفه ی آینده شان دارند.

استعداد یابی کودکان
استعداد یابی کودکان

عده ای همیشه دوست دارند دکتر شوند، عده ای مهندس، فضا نورد، بازیگر و غیره… . اما این دغدغه برای برخی از کودکان، بیشتر از آنکه به علاقه ی او بستگی داشته باشد، به این نکته بر میگردد که کودک دوست دارد بیشتر دیده شده و مورد تحسین والدین قرار بگیرد. اگر او مثلا ببیند که در محیط خانوادگی یا دوستانش بازیگران مورد تشویق و تحسین هستند، او هم میل پیدا میکند تا بازیگر شود. فقط به خاطر اینکه مورد توجه و تحسین قرار بگیرد.

اما برخی دیگر هم هستند که واقعا به خاطر علاقه ی شخصی شغلی را انتخاب میکنند. مثلا کودکی را در آشنایان می شناختم که همه ی آرزویش آن بود که راننده تاکسی یا راننده کامیون شود! درحالی که هیچ یک از اعضای خانواده و فامیلش راننده نبودند.

شغل هرکس تا حدودی گویای تصویر کلی از شخصیت آن فرد است. چرا که همانطور که شخصیت یک فرد باعث می شود شغلی را انتخاب کند، آن شغل هم متعاقبا بر شخصیتش تاثیر می گذارد. اما چند نفر از ما واقعا وقتی بزرگ شدیم آن کاری را کردیم که از بچگی دوست داشتیم انجام دهیم؟ متاسفانه خیلی کم. البته این به آن معنی نیست که در زندگی حرفه ای مان ناموفق بوده ایم، بلکه نشان دهنده ی آن است که در کودکی استعداد هایمان به درستی کشف نشده است.

استعداد یابی کودکان
استعداد یابی کودکان

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

مرکز استعداد یابی کودکان در شمال تهران 

مرکز روانشناسی حال کوک ا افتخار دارد که کلیه خدمات استعداد یابی کودک را به شما عزیزان ارائه کند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ی تماس با ما مراجعه کنید.

اگر استعداد های ذاتی یک کودک، در اوایل بچگی کشف شوند، او می تواند به انتخاب خود آن مسیر حرفه ای را از همان بچگی شروع کند و با بزرگتر شدنش موفقیت های بسیار بیشتری در آن زمینه ی شغلی به دست بیاورد. قطعا شما اگر از 6 سالگی مطمئن بودید که می خواستید در کار کنونیتان مشغول باشید، فرد موفق تری نسبت به امروز خودتان می بودید. امروزی که تصمیمش را مثلا در 18 سالگی گرفته اید.

اکثر نوابغ و مشاهیر در هر زمینه ی کاری، الزاما از آی کیو های بالایی برخوردار نبوده اند، بلکه فقط از دوران کودکی فعالیت خود را در آن زمینه آغاز کرده اند. برای نمونه می توانید به بسیاری از ورزشکاران موفق یا موسیقی دان های بزرگ نگاه کنید.

از همین رو است که استعدادیابی کودکان، اهمییت به سزایی در ساختن فردی دارد که در آینده بتواند مایه ی افتخار و پیشرفت جامعه ی بشری باشد.

جالب آنکه به عنوان والدین، راهکار های روانشناسی بسیار ساده ای در دسترس شما قرار دارند که می توانید با به کار بستن آنها، گام مهمی در کمک به موفقیت های آینده ی فرزندانتان بردارید. بهترین کاری که می توانید برای استعداد یابی کودکتان انجام دهید، در وهله ی اول بردن او پیش یک مشاور روانشناس است که در زمینه ی استعداد یابی کودکان تخصص دارد. قرار نیست که او به شما بگوید بچه تان در آینده چه کاره می شود، بلکه با بررسی و تحلیل های رفتار های بچه، پتانسیل ها و توانایی های بالقوه ی او را برای شما آشکار می کند.

استعداد یابی کودکان
استعداد یابی کودکان
برای آشنایی بیشتر با این امر، مقاله ی روانشناسی کودک را مطالعه کنید.

واقعیت آن است که شما هرگز نباید برای آینده ی شغلی فرزندتان تصمیم بگیرید، بلکه فقط موظفید شرایط مناسبی ایجاد کنید تا او بتواند انتخاب درستی، بر اساس توانایی های شخصی اش داشته باشد و در این راه قدم بر دارد. مهمترین وظیفه ی شما به عنوان والدین، در این زمینه ی خاص، تنها هموار کردن راه او برای موفقیت در کاری است که دوستش دارد.

چنانچه می خواهید چند تکنینک ساده ی روانشناسی برای کمک به استعداد یابی فرزندتان بیاموزید، در ادامه ی مقاله همراه ما باشید.

استعداد یابی کودک

خوشبختانه نیازی نیست پول هنگفتی خرج تست های گران قیمت بکنید تا ببینید بچه ی شما به چه فعالیت هایی علاقه مند است، یا چه چیزی تخیلاتش را فعال می کند، یا چه چیزی آنقدر در او شوق به وجود می آورد که باعث می شود آن کار را بدون اینکه ازش بخواهند مدام تمرین کند. تنها کاری که شما واقعا باید انجام دهید، نگاه کردن است.

استعداد یابی کودکان
استعداد یابی کودکان

والدین ،هرکدام به اشکال مختلفی، خیلی دوست دارند کودکانشان به موفقیت های بزرگ برسند. و کودکان هم بیش از هر چیز دیگری دوست دارند مایه ی رضایت والدین باشند. به همین دلیل است که به برای مدت طولانی به بعضی کارها می چسبند، هرچند که ممکن است دوستش نداشته باشند. این چرخه در حقیقت کودک را از بروز دادن تمایلات و توانایی های بالقوه اش باز می دارد. برای کشف و بیرون کشیدن استعداد های واقعی کودکان، والدین باید توجه کنند که کودک وقتی نیازی ندارد رضایت کسی را جلب کند، ترجیح می دهد چه کار هایی انجام دهد.

3 راه برای کشف و پرورش استعداد های ذاتی کودکان

 

  1. بازی کردنش را تماشا کنید.

آیا کودک شما به طور ذاتی تمایل دارد در بازی ها و فعالیت های گروهی شرکت کند یا دوست دارد تنهایی بازی کند؟ آیا ترجیح می دهد دور و اطراف بدود یا ساکت یک جا بنشیند؟ کدام یک را اول از همه برای بازی انتخاب می کند: دفترو مداد نقاشی، بازی های کامپیوتری یا اسکوتر و دوچرخه؟

تماشا و دیدن اینکه کودک چه انتخابی برای خود می کند، دید خوبی به شما می دهد تا ببینید استعداد هایش واقعا در چه اموری است.

  1. به او انتخاب های واقعی بدهید.

قابل درک است : شما هم دوست دارید فرزندتان موسیقی را دوست داشته باشد تا بتوانید او را در کلاس های پیانو ثبت نام کنید. اما آیا پیانو واقعا سازی است که او در آن استعداد دارد و به آن علاقه مند است؟ اگر بیشتر به خواندن یا طبل نوازی علاقه داشت و از انجام دادن آنها خوشحال تر بود چه؟ یا اگر ترجیح می داد به جای نواختن، فقط به موسیقی گوش دهد چطور؟

بچه ها آن چیزی خواهند شد که هستند، نه آن چیزی که شما می خواهید باشند. کلید ماجرا در آن است که به کودکتان اجازه بدهید ابعاد مختلف یک فعالیت را بررسی کند و دنبال چیزی باشد که واقعا توجهش را جلب می کند. اگر فکر می کنید کودک شما فعالیتی را دوست دارد، در انجام آن آزادش بگذارید. مثلا در کلاس پبانو ثبت نامش کنید و به او بگویید اگر بعد از شش ماه از پیانو خسته شدی می توانی ساز دیگری را انتخاب کنی. یا حتی اصلا به جای موسیقی کار دیگری بکنی.

 

  1. استعداد هایش را ارزش بگذارید

ممکن است فکر کنید بازی کردن با کامپیوتر وقت تلف کردن باشد، اما اگر استعداد کودک شما در درک و شنخت گرافیک بصری، یا انیمیشن یا داستانگویی یا تونایی حل مشکل باشد چطور؟ اگر اینطور باشد، بازی کردن با کامپیوتر ممکن است راه مناسبی برای ابراز و پرورش استعداد هایش باشد.

معمولا والدین فعالیت های کودکان را در بخش های بزرگی دسته بنده می کنند، اما با انجام این کار آنها جزئیات مربوط به رفتار و علایق کودک را از دست می دهند. به جای نقد کردن توانایی ها کودک ، این جمله را به بچه بگویید که : ” متوجه شدم بازی کامپیوتری را دوست داری و واقعا در آن خوب هستی”. گفتن اینکه بازی های کامپیوتری تنها تلف کردن وقت است، فقط ممکن است تمایل او به دنبال کردن علایقش را سرکوب کند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

لینک منبع 

مرکز مشاوره کودک
تست بیش فعالی
استعداد یابی کودک و نوجوان