اختلال شخصیت مرزی | درمان اختلال شخصیت مرزی | بهترین مرکز روانشناسی در غرب تهران

اختلال شخصیت مرزی
0 ۶۵۱

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی  یک بیماری روانی است که از طریق تغییر مداوم مود یا حال و هوای روحی، تصور فرد از خودش و رفتار هایش شناخته می شود. این علائم معمولا منجر به رفتار های بوالهوسانه و بروز مشکلاتی در رابطه می شوند. افرادی که به اختلال شخصیت مرزی دچارند ممکن است برهه هایی از عصبانیت شدید، افسردگی و اضطراب را برای چند ساعت در روز تجربه کنند.

اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

علائم اختلال شخصیت مرزی

افرادی که اختلال شخصیت مرزی دارند ممکن است پدیده ی تغییر مداوم حال روحی یا مود را تجربه کنند و نشان دهند که در مورد تصورشان از خود و نقششان در دنیا نامطمئن هستند. در نتیجه علایق، تمایلات و ارزش های اخلاقیشان مدام در حال تغییر است.

افرادی که به اختلال شخصیت مرزی دچار هستند همچنین هر اتفاقی در زندگی را به شکلی افراطی به بد یا خوب تعبیر می کنند. یعنی اتفاقت مثبت برای آنها خیلی خوب است، و هر اتفاق بد کوچکی، بدترین چیز است. همچنین نظر این افراد در مورد دیگران به سرعت تغییر می کند. فردی که روزی یک دوست به حساب می آمده ممکن است فردا به راحتی به عنوان دشمن یا خائن شناخته شود. این تغییر احوال و احساسات می تواند موجب روابط بی ثبات و هوس بازانه شود.

علائم دیگر اختلال شخصیت مرزی عبارتند از:

  • تلاش برای پرهیز از طرد شدگی واقعی یا خیالی. مثلا به سرعت صمیمی شدن در روابط( چه فیزیکی و چه احساسی) یا قطع ارتباط سریع با کسی که فرد فکر می کند او را طرد کرده.
  • الگویی از روابط بی ثبات و قوی با اعضای خانواده، دوستان و آشناین. این ارتباطات برای فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولا یا به شدت نزدیک و با عشق است، یا شدیدا بر اساس خشم و دوست نداشتن است.
  • تصور این افراد از خودشان معمولا به شدت بی ثبات و مخدوش است.
  • رفتار های بوالهوسانه و اغلب خطرناک مانند میخوارگی، رابطه ی جنسی نا امن، اعتیاد به مواد مخدر، رانندگی خطرناک و عیاشی.
اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی

نکته : اگر این رفتار ها در حالتی رخ دهد که انرژی یک نفر بسیار بالا است، اینها ممکن است نشانه ای از اختلال مزاجی باشند، نه اختلال شخصیت مرزی.

  • رفتار های خود آسیب زننده مثل رخم کردن بدن
  • فکر کردن مداوم به خودکشی یا رفتار های این چنینی دیگر
  • تغییر حال و هوای روحی، به شکلی که هر کدام از این احوالات چند ساعت تا چند روز بیشتر طول نمی کشند.
  • احساس شدید تهی بودن
  • مشکلات کنترل خشم نامناسب یا شدید
  • دشواری در اعتماد کردن به دیگران، که بعضی از اوقات با ترس های غیر منطقی از مقاصد دیگران همراه است.
  • احساس جداشدگی، مانند اینکه فرد حس می کند از خودش جدا شده، یا خودش را خارج از بدنش می بیند. یا احساس غیر واقعی بودن.

همه ی کسانی که به اختلال شخصیت مرزی مبتلا هستند همه ی این علائم را تجربه نمی کنند. برخی از افراد تنها تعداد محدودی از این نشانه را در خود دارند، در حالی که بقیه ممکن است علائم زیادی از این اختلال را داشته باشند.  این علائم می توانند به واسطه ی رویداد های طبیعی زندگی تحریک شوند. مثلا افرادی که به اختلال شخصیت مرزی دچارند ممکن است از اینکه از دوستان یا نزدیکان خود جدا بمانند به شدت احساس عصبانیت و ناراحتی بکنند. حال این دوری ممکن است فقط به خاط مسافرت یا سفر کاری باشد. شدت و دفعات وقوع این علائم، و اینکه چه مدت طول می کشند به بیماری و شرایط خود  فرد بستگی دارد.

عوامل تشدید کننده ی اختلال شخصیت مرزی

علت اصلی اختلال شخصیت مرزی هنوز دقیقا مشخص نیست. اما تحقیقات نشان می دهند که عواملی مانند ژنتیک، ساختار و عملکرد مغزی، همچنین عوامل محیطی، فرهنگی و اجتماعی نقش مهمی در به وجود آمدن یا افزایش خطر ابتلا به اختلال شخصیت مرزی دارند.

اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی
  • سابقه ی خانوادگی. افرادی که اعضای خانواده ی نزدیکشان مانند والدین یا خواهر و برادر به این اختلال دچار هستند، خطر مبتلا شدن خودشان هم به اختلال شخصیت مرزی زیاد است.
  • عوامل مغزی. تحقیقات نشان داده اند که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در ساختار و عملکرد مغزی شان به خصوص در آن نواحی که احساسات را کنترل می کنند، تغییراتی را تجربه می نمایند. اما واضح و روشن نیست که این تغییرات به دلیل این اختلال هستند یا به واسطه ی بیماری دیگری رخ می دهند.
  • عوامل محیطی، فرهنگی و اجتماعی. بسیار از افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در زندگی شخصیشان اتفاقات بسیار تلخی را تجربه کرده اند. مثلا سوء استفاده جنسی، جدا افتادگی و انزوا، فلاکت و نگون بختی در کودکی. یا ممکن است تحت تاثیر یک رابطه ی بی ثبات و بی حاصل بوده باشند و درگیری های زیادی را تجربه کرده باشند.

هرچند این عوامل ممکن است خطر ابتلای یک فرد به این اختلال را افزایش دهند، اما دلیل بر آن نیستند که فردی که واجد این شرایط است و این عوامل را تجربه کرده، حتما به اختلال شخصیت مرزی دچار می شود. همانطور که ممکن است کسانی هیچکدام از این عوامل تشدید کننده را تجربه نکرده باشند، اما به هر حال در طول زندگیشان به این اختلال دچار شوند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

درمان اختلال شخصیت مرزی

درمان اختلال شخصیت مرزی از همان ابتدا هم جزو درمان های دشوار به حساب می آمده. اما با توجه به تحقیقات درمانی نوین، روش های جدید درمانی به مردم کمک می کند که علائم کمتری را تجربه کنند و کیفیت زندگی آنها بالا برود. بسیار مهم است که افرادی که به اختلال شخصیت مرزی دچارند، درمانشان را از یک درمانگر معتبر و آشنا به روش های نوین دریافت کنند. درمان های قدیمی یا آنهایی که توسط یک مشاور نامعتبر ارائه می شوند، ممکن است هیچ کمکی به رفع مشکلات فرد نکنند.

عوامل بسیار زیادی هستند که بر طول مدت درمان علائم تاثیر می گذارند. پس اگر یکی از عزیزانتان دچار این اختلال است، بسیار مهم است که در طول دوره ی درمان بسیار صبور باشید و حمایت لازم را از او بکنید.

اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی

تشخیص اختلال شخصیت مرزی

تنها یک متخصص سلامت روان مانند یک روانشناس، روانپزشک یا مددکار اجتماعی، که در تشخیص اختلالات ذهنی تجربه دارد، می تواند به درستی وجود اختلال شخصیت مرزی را تشخیص دهد. و این کار را از این طریق انجام خواهد داد:

  • انجام مصاحبه ای کامل که در آن بیشتر از علائم و نشانه های این اختلال صحبت می شود.
  • انجام یک تست سلامت دقیق و کامل که می تواند در شناسایی علت ها و نشانه های احتمالی کمک کند
  • پرسیدن از سابقه ی پزشکی خانواده، به خصوص درمورد سابقه ی بیماری ها یا اختلالات ذهنی

اختلال شخصیت مرزی معمولا به همراه یک اختلال روانی دیگر بروز پیدا می کند. اختلالات همراه می توانند تشخیص اختلال شخصیت مرزی را دشوار تر کنند، به خصوص اگر علائم آن اختلال دیگر با این بیماری همپوشانی داشته باشد. برای مثال فردی که به اختلال شخصیت مرزی دچار است ممکن است علائمی از افسردگی، دو قطبی، اختلال اضطراب، سوء مصرف مواد یا اختلال خوردن را نیز داشته باشد.

روان درمانی اختلال شخصیت مرزی

رواندرمانی اولین گزینه برای درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی است. روانشناس می تواند از درمان یک به یکی بین پزشک و بیمار استفاده کند یا از گروه درمانی استفاده نماید. گروه درمانی های تحت نظارت روانشناس می توانند به فرد کمک کنند و در مورد اختلال شخصیت مرزی نکاتی را به او آموزش دهند تا با دیگران تعامل داشته باشند و به شکل موثری احساساتشان را ابراز کنند.

بسیار مهم است که در روند درمانی، فرد بیمار به روانشناسش اعتماد کامل داشته باشد. طبیعت اختلال شخصیت مرزی اینگونه است که این افراد نمی توانند به راحتی ارتباطی صمیمی و بر اساس اعتماد با روانشناس برقرار کنند.

اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی

دارو برای درمان اختلال شخصیت مرزی

از آنجاییکه مزیت های آن نامشخص است، معمولا برای درمان اختلال شخصیت مرزی از دارو استفاده نمی شود. هرچند در برخی از موارد روانپزشک ممکن است استفاده از دارو هایی را به شما توصیه کند. این دارو ها برای درمان علائم مشخصی استفاده می شوند. علائمی از قبیل:

  • تغییر حال روحی
  • افسردگی
  • سایر اختلالات همراه

بهترین مرکز روانشناسی در تهران

اگر حس می کنید علائم اختلال شخصیت مرزی را دارید، بهتر است هرچه سریعتر برای درمان ان اقدامی بکنید. اولین گام برای درمان این اختلال رفتن پیش یک مشاور روانشناس است. اما در انتخاب مرکز مشاوره دقت لازم را داشته باشید تا مرکز معتبر و قابل اطمینانی را پیدا کنید.

مرکز مشاوره حالِ کوک با کادری مجرب از روانشناسان و روانپرشکان متخصص، بهترین مرکز برای درمان اختلال شخصیت مرزی در تهران است. شما هم اکنون می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما، با حالِ کوک ارتباط برقرار کنید.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02122636858 – 09212773724

لینک منبع
درمان بیش فعالی بدون دارو
اختلال یادگیری
درمان لکنت زبان
کلردیازپوکساید
تست افسردگی