عشق در بیماران دو قطبی
عشق در بیماران دو قطبی حواشی زیادی به دنبال دارد. نوسانات خلقی همراه با اختلال دوقطبی می تواند تغییرات شدیدی در رفتار این افراد ایجاد کند.افراد دو قطبی بین دوره های افسردگی و شیدایی در نوسان هستند. در طول دوره شیدایی، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است انرژی بالایی داشته باشد و حتی قادر به خوابیدن نباشد و هنگامی که وارد دوره افسردگی می شود، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی، خسته و ناراحت و بی حوصله میشود. این تغییرات عمده در خلق و خو می تواند ارتباط برقرار کردن و اجتماعی کردن آنها را دشوار کند. در حالی که نشانه های اختلال دوقطبی را می توان با دارو و روان درمانی کنترل کرد، اما باز هم می توانند بر روی روابط، به خصوص روابط عاشقانه، تاثیر گذار باشند.
در ادامه بخوانید: روانکاو خوب در تهران
روابط عاشقانه زمانی که اختلال دوقطبی دارید
اگر اختلال دوقطبی دارید، ممکن است از قبل، با تاثیری که وضعیت شما می تواند بر روابط عاشقانه داشته باشد آشنا باشید. شما ممکن است در مورد شروع یک رابطه جدید احساس نگرانی کنید. اما شما باید زمان مناسبی را پیدا کنید تا شریک زندگی خود را از اختلال دوقطبی خود آگاه کنید. این نگرانی ها قابل درک است، اما مهم است که در نظر داشته باشید که می توانید رابطه عاشقانه سالمی داشته باشید.
تشخیص اختلال دوقطبی : علائم و رفتارهای غیر قابل پیش بینی فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است یک رابطه را بلرزاند ، این علائم عبارتند از :
علائم دوره شیدایی :
افزایش فعالیت جسمی و روحی
خوش بینی و اعتماد به نفس اغراق آمیز
تحریک پذیری بیش از حد، رفتار تهاجمی
نیاز به خواب کم
سخنرانی زیاد
افزایش رفتار جنسی و ول خرجی
علائم دوره افسردگی :
غم و اندوه طولانی
تغییر در اشتها و خواب
تحریک پذیری، خشم، نگرانی
بدبینی، از دست دادن انرژی
احساس گناه و بی ارزش بودن
افکار تکراری خودکشی و مرگ
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلال دو قطبی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید
02122636858 – 09212773724
به یک دیگر کمک کنید
دیوید میکوویتز، استاد روانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا، می گوید: درمان زوجین می تواند یک راه موثر برای ایجاد استراتژی هایی برای مقابله با اختلال دوقطبی باشد. او می گوید: “مشاوره باید به حل این مشکل کمک کند تا با وجود مشکلات ایجاد شده در اطراف، علائم اختلال دوقطبی ایجاد نشود و یاد بگیرند که به طور موثر در مورد آنها صحبت کنند.
در ادامه بخوانید: افسردگی بعد از طلاق
علاوه بر این، زوجهایی که دو قطبی را به عنوان یک اختلال مبتنی بر ذهن میدانند و هر دو به یک میزان برای بهبودی رابطه شان تلاش میکنند، بیشترین موفقیت را دارند. تمرکز بر اهداف مشترک و تعهد شما به یکدیگر کمک می کند تا کار خود را بهتر انجام دهید و در این حالت امید بیشتری برای بهبود و دوام رابطه وجود دارد.
مسولیت های رابطه داشتن با فرد دوقطبی
به عنوان شریک دوست داشتنی برای فرد مبتلا به اختلال دوقطبی، زندگی شما بر روی یک محور جدید قرار می گیرد که احتمالا می تواند شامل افزایش مسئولیت های روزانه باشد. دیوید کاپ، استاد جامعه شناسی در کالج بوستون می گوید: “در واقع، مراقبت از کسی که بیماری روحی دارد، می تواند بیشتر از مراقبت از کسی که مبتلا به سرطان است، مسولیت اور باشد .” این افراد مراقبت کننده حتی ممکن است احساس کنند که هویت خود را دفن می کنند، خود را از دست می دهند و یا سلامت خود را به خطر می اندازند .”
در ادامه بخوانید: درمان افسردگی با 19 روش سریع
مراقب خود باشید
اگر شما فردی را با اختلال دوقطبی دوست دارید، تحقیقات نشان می دهد که به عنوان یک مراقب کننده، شما در معرض خطر ابتلا به افسردگی و مشکلات دیگر سلامتی هستید، نباید از خود غافل شوید، به این معنی است که شما باید زمانی را برای بازگرداندن انرژی خود، کاهش استرس و مقابله با احساساتی مانند گناه و خشم صرف کنید.
کارهایی که در رابطه با افراد دوقطبی باید انجام داد:
1- خودت باش : این اولین چیزی است که شما باید در شروع رابطه با کسی که اختلال دوقطبی دارد انجام دهید.
2- در مورد شرایط این افراد مطالعه کنید: بنابراین شما می توانید بدانید که شریک زندگی شما چگونه رفتار میکند، و قرار است با چه چیزی رو برو شوید.
3- از تجربه خود فرد استفاده کنید : از شریک زندگی خود بپرسید که آنها در طی نوسانات خلقی و برای مدیریت حالات خود چگونه عمل می کنند، همچنین مفید است از آنها بپرسید که برای کمک به آنها چه کاری می توانید بکنید.
4- سعی کنید صبور باشید : اگر خلق و خوی شریک زندگی شما در حین انجام درمان بهم میریزد، آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید شرایط را کنترل کنید. در صورت نیاز به یک استراحت، یک پیاده روی در اطراف خانه یا گذراندن تعطیلات آخر هفته از طرف شریک زندگی خود داشته باشید. مهم است که به طور آشکار با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید. به آنها بگویید که چگونه احساس می کنید، اما آنها را به خاطر اختلال آنها سرزنش نکنید.
در ادامه بخوانید: 10 توصیه درمانی برای جدایی عاطفی
5- آنها را پشتیبانی کنید: بهترین حس شریک زندگی برای مدیریت وضعیت آنها، بستگی به برنامه درمان دارد. شما می توانید حمایت خود را برای آنها نشان دهید. با کمک به آنها با برنامه درمان که توسط پزشک آنها ایجاد شده است، از آنها حمایت می کنید. گاهی اوقات ممکن است برای مقابله با وضعیت شرکای خود و تأثیری که در رابطه با آن دارید، نیاز به کمک داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که سیستم پشتیبانی خود را از دوستان، عزیزان و مشاوران دارید و می توانند در صورت نیاز به مشاوره، از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.
برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه اختلال دو قطبی و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید
02122636858 – 09212773724
مطالب پیشنهادی