کلردیازپوکساید
کلردیازپوکساید
یکی از رایج ترین دارو هایی که روانپزشکان معمولا برای درمان و کاهش برخی علائم بیماران آن را تجویز می کنند، کلردیازپوکساید است. اگر شما هم سابقه ی مراجعه به روانپزشک را داشته باشید احتمالا اسم این دارو به گوشتان خورده.
در ادامه بیشتر با این دارو که برای کنترل علائم اختلالات و مشکلات روحی و روانی استفاده می شود، آشنا می شویم. برای شناخت بیشتر کلردیازپوکساید با ما همراه باشید.
کلردیازپوکساید برای چه بیماری هایی استفاده می شود؟
کلردیازپوکساید معمولا برای درمان اضطراب و اعتیاد شدید به الکل استفاده می شود. این دارو همچنین برای تسکین ترس و استرس پیش از عمل جراحی هم مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به دسته ای از دارو ها به نام بندودیازپین ها تعلق دارد. این دسته از دارو ها به طور کلی بر روی مغز و اعصاب(سیستم عصبی مرکزی) تاثیر می گذارند تا اثری آرامبخش تولید کنند. کلردیازپوکساید از طریق تقویت اثر برخی از مواد شیمیایی طبیعی در بدن عمل می کند.
کلردیازپوکساید برای بیماری های روانی
بیشتر ین مصرف کلردیازپوکساید در روانپزشکی برای کاهش و درمان اضطراب و استرس در افراد است. جدای خدمات مشاوره ای که یک روانشناس برای کاهش اضطراب به شما ارائه می دهد، اگر به یک روانپزشک مراجعه کنید، احتمالا مصرف این دارو را برای شما تجویز و توصیه می کند.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724
نحوه ی مصرف کلردیازپوکساید چگونه است؟
برگه ی راهنمای مصرف کلردیازپوکساید را پیش از شروع مصرف دارو و پیش از هر بار مصرف مجدد بسته های جدید، به دقت بخوانید. خود پزشک هم معمولا می تواند این برگه را در اختیار شما بگذارد. چنانچه هرگونه سوالی درمورد نحوه ی مصرف داشتید از پزشک بپرسید.
کلردیازپوکساید خوراکی است. آن را طبق دستور مصرف پزشک استفاده کنید. دوز مصرفی کلردیازپوکساید به سن، وضعیت سلامت و واکنش بدنتان به درمان بستگی مستقیم دارد.
کلردیازپوکساید را دقیقا طبق دستور تجویزی مصرف کنید. دوز مصرفی را خودسر افزایش ندهید یا بدون دستور روانپزشک دارو را بیشتر از تعداد دفعات تجویز شده یا در مدت طولانی تر از زمان مورد دستور مصرف نکنید. چراکه این کار باعث می شود بدنتان به دارو عادت کند.
همچنین اگر برای مدتی طولانی است که کلردیازپوکساید را مصرف می کنید، مصرف آن را ناگهان و بدون هماهنگی با پزشک متوقف نکنید. چنانچه مصرف دارو را به شکلی ناگهانی متوقف کنید برخی عارضه ها ممکن است بدتر شوند. برای توقف مصرف، پزشک ممکن است ابتدا دوز را کم کم پایین بیاورد تا آهسته آهسته بتوانید مصرف را متوقف کنید. این کار از بروز عوارض جانبی مانند تشنج جلوگیری می کند.
اگر کلردیازپوکساید برای طولانی مدت استفاده شود ممکن است به درستی عمل نکند یا به دوز متفاوتی احتیاج داشته باشد. اگر تاثیر کلردیازپوکساید کاهش یافت، به پزشک اطلاع دهید.
عوارض جانبی کلردیازپوکساید
خواب آلودگی، سرگیجه، حالت تهوع، یبوست، تاری دید و یا سردرد ممکن است در اثر مصرف کلردیازپوکساید رخ دهند. چنانچه هریک از این عوارض ادامه یافت یا بد تر شد، سریعا به پزشکتان اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که اگر پزشکتان کلردیازپوکساید را برای شما تجویز کرده، حتما مزایای آن را برای شما بیشتر از معایب و عوارضش دانسته است. بیشتر افرادی که از این دارو استفاده می کنند هیچ گونه عوارض جانبی را تجربه نمی کنند.
چنانچه دچار عوارضی از قبیل زیر شدید، سریعا به پزشکتان اطلاع دهید. عوارضی جدی مانند: تغییرات حال روحی / خلقی، لکنت زبان، مشکل در راه رفتن ، کاهش / افزایش تمایلات جنسی، لرزش، حرکات غیرقابل کنترل، تکان های غیر ارادی صورت یا ماهیچه، دشواری در ادرار کردن، اخلال در خواب شبانه.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724
چنانچه پس از مصرف کلردیازپوکساید دچار هرگونه از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی و خطرناک شدید حتما به سرعت به پزشکتان اطلاع دهید: غش، شکم یا معده درد، حالت تهوع مداوم، استفراغ، خستگی شدید، زردی چشم ها یا پوست، ادرار تیر، گلو درد، تب.
واکنش جدی آلرژیک به این دارو کمتر اتفاق می افتد. اما اگر دچار واکنش آلرژیک به کلردیازپوکساید شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید. علائم واکنش آلرژیک جدی به کلردیازپوکساید عبارتند از: خارش، جوش، ورم( به خصوص در ناحیه صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید، دشواری تنفس.
فهرست بالا لیست کاملی از عوارض جانبی محتمل نیست. چنانچه متوجه عوارض دیگری شدید که در لیست بالا نبود، حتما به پزشکتان اطلاع دهید.
پیشگیری ها
پیش از مصرف کلردیازپوکساید چنانچه به آن حساسیت دارید، حتما به پزشک بگویید. همچنین اگر هرگونه آلرژی هم به هر چیز دارید به پزشک اطلاع دهید. چرا که این دارو ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشد که می توانند موجب واکنش آلرژیک یا مشکلات دیگر در شما شوند. در مورد جزئیات بیشتر با خود پزشک( روانپزشک) مشورت کنید.
پیش از شروع مصرف این دارو پزشک را در جریان سابقه ی پزشکی و بیماری های احتمالی خود قرار دهید. از جمله: بیماری کبد، بیماری کلیوی، مشکلات ریه / تنفس (مانند COPD، آپنه خواب)، بیماری های خونی (پورفیری)، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل.
کلردیازپوکساید می تواند موجب گیجی یا تاری دید شود. مصرف الکل یا ماریجوانا می تواند شما را گیج تر و خواب آلوده تر کند. در هنگا م مصرف کلردیازپوکساید از رانندگی کردن، استفاده از ماشین آلات یا هر چیز دیگری که استفاده از آن به هوشیاری کامل و دقت نیاز دارد، پرهیز کنید. همچنین از مصرف مشروبات الکلی هم خودداری نمایید.
سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی کلردیازپوکساید حساس تر باشند. به خصوص نسبت به خواب آلودگی و گیجی.
مصرف کلردیازپوکساید برای خانم های بارداری توصیه نمی شود. چراکه می تواند برای جنین خطر آفرین باشد.چنانچه باردار هستید ی فکر می کنید که باردار شده اید، سریعا به روانپزشک خود اطلاع دهید.
کلردیازپوکساید ممکن است وارد شیر مادر شود و اثرات ناخواسته ای روی نوزاد بگذارد. بهتر است در دوران شیردهی هم از کلردیازپوکساید استفاده نکنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی نحوه ی عملکرد هر دارویی را تحت تاثیر قرار می دهند و ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات دارویی محتمل نیست. پیش از شروع مصرف کلردیازپوکساید فهرستی از تمام دارو هایی را که مصرف می کنید به روانپزشک ارائه دهید. شامل هرگونه دارو های شیمیایی، گیاهی یا مکمل های غذایی. دوز مصرفی هیچ دارویی را بدون تایید پزشک کم و زیاد نکنید و تغییر ندهید.
بعضی از دارو هایی که مکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از:
آنتی اسیدها، برخی از داروهای ضد افسردگی (مانند فلوکستین، فلووکسامین، نفازودون)، cimetidine, clozapine, digoxin, disulfiram, kava, sodium oxybate.
اگر این دارو به همراه مواد دیگری که خطر گیجی و خواب آلودگی را زیاد می کنند مصرف شود، می تواند عوارض جدی برای شما به همراه داشته باشد. موادی مانند ماریجوانا، الکل، داروهای خواب آور مانند alprazolam، lorazepam و zolpidem. همچنین داروهای آرام کننده ی عضلات مانند carisoprodol وcyclobenzaprine. وآنتی هیستامین هایی مانند cetirizine و diphenhydramine.
بهترین روانپزشک تهران
اگر حس می کنید برای درمان مشکل روحی و روانی که با آن درگیر هستید، نیاز دارید تا به یک متخصص مراجعه کنید، بهتر است به دنبال بهترین مرکز برای این کار باشید.
مراکز روانشناسی و روانپزشکی بسیار خوبی در سطح تهران وجود دارند، اما الزاما همه ی آنها خدمات مطلوبی که مد نظر شما است را بهتان ارائه نمی دهند. در انتخاب یک مرکز روانپزشکی معتبر و با کیفیت وقت بگذارید و دقت لازم را به خرج دهید.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724
لینک منبع
سکستراپی
مرکز مشاوره و روانشناسی شمال تهران
مشاوره ازدواج
دپاکین
مشاوره آنلاین روانشناسی