روانشناس
روانشناس
همه ی ما نام روانشناس را حداقل یکبار در زندگیمان شنیده ایم. اسم روانشناس معمولا همه را به یاد یک اتاق سفید، یک مبل راحت که بیماری روی آن دراز کشیده و با مرد یا زنی که در فاصله ای نزدیک روی صندلی نشسته و به حرفهایش گوش می دهد و نت بر می دارد، می اندازد.
عموم مردم فکر می کنند تنها کاری که یک روانشناس انجام می دهد درمان افسردگی است.( البته با توجه به زیادی افسردگی در آدم های اطراف، این تصور کاملا طبیعی است). اما خوب است بدانید که یک روانشناس تنها این کار ها را برای شما انجام نمی دهد. اصولا روانشناسانی هستند که زمینه ی تخصصی شان درمان کردن بیماران نیست!
مشاور روانشناس می تواند در زمینه های بسیار زیادی، خدمات بسیار ارزنده ای را هم به افراد، و هم به جامعه ارائه کند.
در ادامه سعی می کنیم بیشتر با علم روانشناسی و روانشناس آشنا شویم. اگر شما هم حس می کنید در زندیگتان ممکن است به مرحله ای رسیده باشید که به کمک یک روانشناس احتاج دارید، بهتر است در ادامه همراه ما باشید، تا بفهمید یک روانشناس چگونه و در زمینه های گشترده ای می تواند به شما کمک کند.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724
روانشناس کیست؟
روانشناسی علم بررسی و تحیلیل ذهنیت و رفتار است. این رشته تمام ابعاد تجارب انسانی- از عملکرد مغز گرفته تا فعالیت های قومی، از روند رشد کودک گرفته تا پرستاری و مراقبت از سالمندان- را در بر می گیرد. در هر مرکزی که امکان ارائه ی خدمات روانشناسی وجود داشته باشد، از مراکز تحقیقات علمی گرفته تا مراکز خدمات سلامت روانی، اساس و ماده کار علم روانشناسی درک و فهم رفتار انسانی است.
روانشناسان در معنای سنتی آن بیمارانی که به امراض روانی و مشکلات احساسی دچار هستند را درمان می کنند. اما همچنین به عنوان محقق و دانشمند هم پدیده ی رفتار انسانی را مورد بررسی قرار می دهند.( یعنی کارهایی که یک روانشناس انجام می دهد صرفا به بخش درمانی محدود نمی شود، بلکه می تواند در زمینه ی پژوهش رفتار شناختی هم کار کند). روانشناسان نه تنها در مورد اینکه انسانها چگونه با هم دیگر ارتباط برقرار می کنند تحقیق می نمایند، بلکه در مورد نحوه ی ارتباط گیری انسان ها با ابزار ها و ماشین ها هم پژوهش انجام می دهند. کار این روانشسناشان ، بهبود بخشیدن و پیشرفت دادن اینگونه روابط و ارتباطات است.
اگر بخواهیم جزئی تر به کار یک روانشناس نگاه کنیم، می بینیم که روانشناسان بر رفتار ها و تاثیراتشان بر سلامت روانی و احساسی و همچنین سلامت و عملکرد ذهنی افراد تمرکز می کنند.
در این تحقیقات، روانشناسان متد های علمی را سر لوحه قرار می دهند. آنها از مشاهدات ، آزمایشات و تحلیل های بسیار دقیق استفاده می کنند. روانشناسان تئوری هایی حول محور رفتار های انسانی می سازند و طی تحقیقاتشان آنها را بررسی و تست می کنند. با دریافت اطلاعات جدید از این تحقیقات، یافته های روانشناسان به بخشی از بدنه ی علم روانشناسی تبدیل می شود، و روانشناسان درمانگر بر اساس این یافته ها بیمارانشان را درمان می کنند.
روانشناسی یک زمینه ی علمی بسیار گسترده است. روانشناسان هم از تحقیقات پایه و هم از تحقیقات کاربردی برای اعتلای این علم استفاده می کنند، به عنوان مشاور در مجامع و موسسات فعالیت می کنند، مشکلات مردم را شناسایی و درمان می کنند، تست های شخصیت و هوش می گیرند و در آخر روانشناسان یا دانشجو های دیگری را برای آینده تربیت می نمایند. با افزایش سریع گوناگونی جمعیت جهان، روانشناسان امروزه نقش مهمی در جمع آوری علوم و مهارت های حیاتی برای شناخت تفاوت های فرهنگی ایفا می کنند.
مشاغل بسیار زیادی در حرفه ی روانشناسی وجود دارد. برای مثال یک روانشناس ممکن است با مدیران تجاری، هنرمندان و ورزشکاران همکاری کند تا استرسشان را کاهش دهد و عملکردشان را بهبود بخشد. روانشناس می تواند به یک وکیل در حل پرونده ای مهم کمک روانی زیادی بکند و همچنین می تواند به آموزگاران و مدرسین راهنمایی های بسیار خوبی از تعامل با دانش آموزان یا دانشجویان بیاموزد.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724
علاوه بر اینها یک روانشناس می تواند بلافاصله پس از یک حادثه ی مهیب مانند سقوط هواپیما یا انفجار سریعا به محل برود و به قربانیان نجات یافته کمک کند تا سریعا در مراحل اولیه از تروما یا شوک ناشی از حادثه نجات پیدا کنند.
فرق روانشناس و رواندرمانگر
فرق اساسی بین یک رواندرمانگر و یک روانشناس در چیست؟ هردو تلاش می کنند تا به یک هدف دست یابند : بهبود شرایط زندگی فرد.
با این حال، تفاوت هایی بین این دو وجود دارد و ما می خواهیم به شما کمک کنیم تا بفهمید دقیقا چه چیزی این دو را از هم جدا می کند.
لیست زیر به شما کمک می کند تا به روشنی تفاوت اصلی بین روانشناس و رواندرمانگر را متوجه شوید.
روانشناس:
- مدرک پیشرفته در روانشناسی دارد
- ممکن است در زمینه ی تحقیقاتی کار کند یا در زمینه ی درمانی
- اختلالات و مشکلات احتمالی را در بیمارش تشخیص می دهد
- روش درمانی مناسبی را طرح ریزی می کند که بر اساس تشخیص ها و مشاهدات بالینی بنا شده است.
- معمولا در کنار یک روانپزشک کار می کند
- به بیماران کمک می کند تا بتوانند قدرت تصمیم گیری داشته باشند و احساساتشان را برای خودشان روشن کنند.
- خدمات حمایتی و راهنمایی به مراجع ارائه می کنند
رواندرمانگر:
- رواندرمانی می تواند شامل روانشناسان، روانپزشک ها، مشاورین ازدواج و مددکاران اجتماعی شود
- یک رواندرمانگر می تواند مدارک متعددی در سطوح گوناگونی مانند سطح کارشناسی ارشد، دکترا یا فوق تخصص داشته باشد. در زمینه های علمی مانند مدد کار اجتماعی، درمانگر اعتیاد، روانشناس بالینی، روانپزشکی یا مشاوره خانواده
- به بیماران کمک می کند تا بتوانند قدرت تصمیم گیری داشته باشند و احساساتشان را برای خودشان روشن کنند.
- خدمات حمایتی و راهنمایی به مراجع ارائه می کنند
تفاوت های بنیادی رواندرماگر و روانشناس
روانشناس یک دانشمند اجتماعی است که برای شناخت و آموختن الگوهای رفتاری و ذهنی انسان ها تربیت شده است. روانشناسان می توانند در گستره ی بزرگی از مراکز و موسسات کار کنند. از مراکز درمانی گرفته تا موسسات تحقیقاتی و مشاوره در سازمان های تجارتی. یک روانشناس می تواند مدارک تحصیلی گوناگونی داشته باشد. از کارشناسی و کاردانی گرفته تا ارشد و دکتری. اما تنها روانشناسانی که مدرک کارشناسی ارشد یا بالا تر را دارند مجوز ارائه ی خدمات مشاوره و درمان به بیماران را دریافت خواهند کرد.
مدرک دکتری در رشته ی روانشناسی بیشتر مختص کسانی است که مایلند کار تحقیقاتی و دانشگاهی انجام دهند. افرادی که دکتری روانشناسی را دارند عموما به جای ارائه ی خدمات درمان، در موسسات تحقیقاتی مشغول به بررسی رفتار ها و ذهنیت انسان می شوند تا به شناخت دقیقتری از این موجود دست پیدا کنند. نتیجه ی این تحقیقات به یک درمانگر کمک می کند تا بهترو موثر تر بتواند به بیمارانش کمک کند.
روانشناس اختلالات و مشکلات روانی را شناسایی می کند و تشخیص می دهد که نوع درمانی بهترین گزینه برای بیمار است. روانشناس معمولا ارتباط نزدیکی با یک روانپزشک دارد. روانپزشک اصولا یک دارو درمانگر است و در صورتی که تشخیص داده شود فرد برای درمانش به دارو احتیاج دارد، او تنها کسی است که مجوز و تخصص نوشتن نسخه دارویی برای امراض روحی و روانی را دارد.
از طرف دیگر رواندرمانی چتری پهن تر از روانشاسی است. یعنی رواندرمانی علم گسترده ای است که خود روانشناسی را هم در بر می گیرد. رواندرمانگران متخصصان گوناگون آموزش دیده و معتبری هستند که گستره ی وسیعی از درمان ها و مشاوره ها را برای مردم به ارمغان می آورند. یک رواندرمانگر ممکن است تحلیلگر روانی یاشد، یا مشاور ازدواج، یا مدد کار اجتماعی و غیره.
هدف یک رواندرمانگر کمک به بیمار برای تصمیم گیری و واضح کردن احساساتش است تا از این طریق بتواند مشکلاتش را حل کند. رواندرمانگر مانند یک مربی با ایجاد فضایی حمایتی ، بیمار را رهنمایی می کند تا بتواند برای خودش تصمیمات اثر گذاری بگیرد. این تصمیم گیری در ساختار حمایتی ایجاد شده انجام می گیرد.
بهترین روانشناس تهران
همانطور که در مقاله اشاره کردیم، کار اغلب روانشناسان ارائه ی خدمات مشاوره روانی به بیماران و مراجعه کنندگان است. شما می توانید بهترین روانشناسان را در مراکز مشاوره در سطح تهران پیدا کنید. راه های زیادی برای پیدا کردن بهترین مشاور روانشناس وجود دارد.
بهترین روش برای این کار اول پرس و جو کردن از دوستان و آشنایانی است که به یک روانشناس مراجعه کرده اند و از کار او بسیار راضی هستند. روش مناسب دوم جستجو در اینترنت است.
اما به یاد داشته باشید از هر روشی که روانشناستان را انتخاب می کنید، در قدم اول به او اعتماد کامل نداشته باشید. یعنی ابتدا سعی کنید ارزیابی های اولیه از او به عمل بیاورید تا ببینید آیا واقعا مناسب شما هست یا نه. مهمترین کلید در یافتن روانشناس مناسب این است که با او احساس راحتی کنید.
جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
02122636858 – 09212773724