اختلال خواب | درمان اختلال خواب | بهترین مرکز روانشناسی برای درمان اختلال خواب

اختلال خواب
1 ۱۸۲

اختلال خواب

اختلال خواب

همه ی ما به خواب احتیاج داریم. خواب زمانی است که بدن در آن از نظر جسمی استراحت می کند. همه ی ما ترجبه کرده ایم که اگر در شب قبل خوب و راحت خوابیده باشیم، فردا روزی پر انرژی و تازه را شروع خواهیم کرد.

از طرف دیگر اگر خواب ما دچار مشکل و اختلالاتی باشد، قطعا روز خوبی را شروع نخواهیم کرد و خستگی روز یا حتی روزهای قبل در بدن ما باقی خواهد ماند. به قول معروف از دنده ی چپ بیدار می شویم و تمام روز را کلافه هستیم. به همین علت کیفیت خواب در زندگی روزمره و میزان کارایی و عملکرد افراد بسیار مهم است. همچنین در سلامت روانی و آرامش زندگی هم تاثیر چشمگیری دارد.

اختلال خواب
اختلال خواب

اما کفیت پایین خواب الزاما امری تصادفی که مربوط به اتفاقات آن روزمان باشد نیست. بلکه ممکن است ناشی از یک اختلال باشد. به خصوص اگر بد خوابی ادامه دارد باشد. در چنین مواردی کمک یک درمانگر متخصص می تواند راهگشای مشکل شما بوده و به شما کمک کند خوابی آسوده داشته باشید.

اختلالات زیادی که موجب تداخل در روند طبیعی خواب شبانه ،یا خواب زیاد در طول روز می شوند را اختلال خواب می گویند. اختلالات خواب شامل خر و پف، آپنه ی خواب، بی خوابی، و رفتار های مخصوصی در زمان خواب( که به آن پاراسومنیا می گویند)، سندروم پای بی قرار، سندوروم شبانه روزی، حمله خواب و موارد دیگر می شود. این اختلالات خواب ممکن است ناشی از عوامل جسمی یا روانی باشند.

لطفا بخوانید:  کابوس شبانه

اختلال خواب یک بیماری است و برای درمان آن باید پیش یک درمانگر متخصص بروید. اما بهترین روش درمان اختلال خواب چیست؟ کدام متخصص می تواند به شما در درمان اختلال خواب کمک کند؟ برای آشنایی بیشتر با پدیده ی اختلال خواب و انواع و درمان آن، در ادامه همراه ما باشید.

بهترین روش برای درمان اختلال خواب

روانشناسی بهترین گزینه و راهکار برای حل مشکل اختلال خواب است. اما دارو درمانی نه؟ هنگامی که با تمام وجود دوست دارید بخوابید اما به راحتی نمی توانید، برداشتن و خردن یک داروی خواب آور یا یک داروی بدون نسخه که خاصیت خواب آوری دارد، می تواند بسیار وسوسه بر انگیز باشد. اما دارو های خواب آور مشکل اختلال خواب را درمان نمی کنند یا علائم پنهان را شناسایی و حل نمی کنند. در واقع استفاده از دارو های خواب آور می تواند مشکلات خواب را بدتر و طولانی مدت تر کند.

اختلال خواب
اختلال خواب

البته این به معنی آن نیست که داروهای خواب آور هیچگاه نمی توانند به شما کمک کنند. برای پرهیز از وابستگی و اعتیاد به دارو های خواب آور، بهتر است از آنها برای دوره ای کوتاه مدت استفاده کنید. مثلا در وقت هایی که در حال سفری طولانی مدت هستید یا در روند بهبودی پس از یک عمل جراحی قرار دارید. حتی اگر درمان اختلال خواب شما نیازمند تجویز و مصرف برخی از دارو ها باشد، متخصصان توصیه می کنند که مصرف دارو را هماهنگ و در کنار جلسات مشاوره روانشناسی انجام دهید تا سبک زندگی سالمتری داشته باشید.

روانشناسی رفتاری- شناختی می تواند کیفیت خواب شما را از طریق تغییر الگو های رفتاریتان پیش از خواب تغییر دهد. همچنین این روش از درمان روانشناسی می تواند راه های فکر کردن به چیز هایی که شما را از خوابیدن باز می دارند را نیز تغییر دهد.

همچنین مشاوره روانشناسی برای درمان اختلال خواب بر روی بهبود مهارت ها و توانایی های آرامبخشی و تغییر عادات سبک زندگی که بر الگو های خواب شما اثر می گذارند، تمرکز می کند. از آنجاییکه اختلال خواب می تواند ناشی از مشکلات مربوط به محرک های احساسی، مانند اضطراب، استرس و افسردگی باشد، مشاوره روانشناسی راهی موثر برای درمان مشکلات پنهان خواهد بود. با این روش درمانی شما می تواند مشکل اختلال خوابتان را از ریشه حل کنید نه اینکه صرفا نشانه ها و علائم ظاهری را از بین ببرید. درمان اختلال خواب از طریق روانشناسی می تواند الگوی سالمی از سبک زندگی را به شما ارائه دهد و بیاموزد.

اختلال خواب
اختلال خواب

بهترین مرکز روانشناسی برای درمان اختلال خواب

همه ی مراکز روانشناسی درمان اختلال خواب را انجام نمی دهند. چرا که ممکن است تخصص کافی برای این کار را نداشته باشند. این امر باعث شده خوشبختانه تعداد کم مراکز روانشناسی که درمان اختلال خواب را هم ارائه می دهند، در این کار بسیار تخصصی و ماهرانه عمل کنند.

برای استفاده از خدمات روانشناسی در زمینه اختلالات خواب
و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره بوجیکا با شماره های زیر تماس بگیرید

02126767945 – 02122636858- 09212773724

انواع اختلال خواب

در زیر به برخی از انواع اختلالات خواب می پردازیم. اختلالاتی که عبارتند از:

اختلال خواب
اختلال خواب

خروپف و آپنه ی خواب

خروپف ممکن است به نظر بی خطر بیاید، اما در واقع می تواند نشان دهنده ی دشواری در باز نگه داشتن گلو در هنگام خواب باشد. همراه جدی تر خرو پف، یعنی آپنه ی خواب، عارضه ای جدی است که می تواند باعث شود تا فرد در هنگام خواب متداولا دچار قطع تنفس گردد. این بخش های قطع تنفس تقریبا 10 ثانیه یا بیشتر طول می کشند و موجب می شوند سطح اکسیژن خون پایین بیاید و باعث شود فرد از خواب بپرد. این عارضه می تواند ناشی از انسداد راه هوایی فوقانی باشد که میتواند موجب آپنه ی خواب مسدود کننده گردد. آپنه ی خواب همچنین ممکن است ناشی از عملکرد بد مغزی در صدور فرمان تنفسی باشد که به آن آپنه ی خواب مرکزی گفته می شود.

آپنه ی خواب می تواند عارضه ها و اختلالات دیگر را بدتر کند. عارضه هایی همچون فشار خون، ایست قبلی و دیابت. آپنه ی خواب همچنین می تواند موجب بروز عارضه های خطرناک تری مانند حمله ی قلبی، سکته و مرگ ناگهانی شود. خوشبختانه درمان های موثری برای آپنه ی خواب وجود دارند.

بی خوابی

بی خوابی در واقع ناتوانی در جذب میزان کافی از خواب است. میزانی که فرد برای آنکه بتواند احساس کند خستگی اش در رفته به آن احتیاج دارد. بی خوابی دو گونه است: یا فرد نمی تواند به راحتی بخوابد، یا نمی تواند به اندازه ی کافی در خواب بماند.

اختلال خواب
اختلال خواب

بیشتر افرادی که به بی خوابی مبتلا هستند حدود 20 الی 30 دقیقه طول می کشد تا بتوانند بخوابند یا اگر از خواب پریده اند، دوباره به خواب بروند. اگر این اتفاق بیش از 3 بار در هفته برای شما رخ می دهد و بیش از 3 ماه هم طول کشیده است، دیگر می توان به آن بی خوابی شدید گفت. بی خوابی رایج ترین شکل از اختلال خواب است که تقریبا 10 درصد جمعیت بزرگسالان دنیا درگیر آن هستند. بی خوابی دلایل بنیادین زیادی هم دارد.

فلج خواب

فلج خواب(بختک) می تواند وحشتناک باشد. فلج خواب به معنی ناتوانی موقتی در حرکت کردن یا تکان خوردن در وقتی است که فرد کم کم از حالت خواب به بیداری می رود. مخصوصا در زمان هایی که فرد می خواهد بخوابد یا می خواهد از خواب بیدار شود. فلج خواب ممکن است بسیار ترسناک باشد چرا که فرد می بیند که بیدار است اما نمی تواند تکان بخورد. فرد در مواقع فلج خواب فرد معمولا دچار توهماتی هم می شود. فلج خواب پدیده ای بسیار رایج است که حدود 25 در صد از افراد عادی جهان حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند. اما فلج خواب همچنین می تواند نشانه ای از وجود عارضه ی جدی حمله خواب هم باشد.

مطالب پیشنهادی:

دکتر روانشناس خوب 

مرکز مشاوره و روانشناسی شمال تهران 

روانشناسی بالینی

اختلال یادگیری

سازگاری کودکان با طلاق

https://www.verywellhealth.com/overview-of-common-sleep-disorders-3014775

منبع