درمان اضطراب با نوروفیدبک | مرکز تخصصی نوروفیدبک در شمال و غرب تهران

0 ۱۸۵

درمان اضطراب با نوروفیدبک

 

اضطراب چیست؟

علائم اضطراب در برخی از افراد هنگامی که به ارائه سخنرانی می پردازند یا هنگام تست رانندگی، امتحان و سایر موقعیتهای مختلف، خود را نشان می دهد. بعضی افراد  نیز ممکن است به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات یا وجود حشرات و حیوانات خاصی دچار اضطراب شوند.

این اشکال اضطراب عمدتا به عنوان نوع خفیف در نظر گرفته می شوند، هنگامی که اضطراب و نگرانی غیر قابل کنترل و تأثیر منفی بر عملکرد روزانه فرد بگذارد، شدیدتر می شود. در این موارد اضطراب شدید ممکن است علامت یک وضعیت روانی جدی تر باشد، مانند اختلال اضطراب عمومی (GAD)، اضطراب اجتماعی، فوبیا، وسواس فکری و اختلال استرس پس از حادثه.

تحقیقات هنوز علت دقیق اضطراب (شدید) را کشف نکرده اند. برخی از افراد علل اضطراب را ترکیب پیچیده ای از علل مانند ژنتیک، محیط خاص و وقایع زندگی می دانند. با این حال فرض اصلی این است که (اضطراب شدید) باعث بهم خوردن ریتم برخی مواد شیمیایی (“انتقال دهنده عصبی”) می شود که باید بطور طبیعی در مغز جاری باشند. به دلیل این آشفتگی، روحیه فرد تغییر می کند و علائم مرتبط با اضطراب ایجاد می شود.

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی اختلالات خواب،اضطراب و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

علائم اضطراب

علائم اضطراب می تواند در اشخاص مختلف به شیوه های گوناگون خود را نشان دهد. میزان و شدت این علائم و اینکه هر چند وقت یکبار اتفاق می افتند نیز همه بستگی به شخص دارد. نشانه اصلی این است که احساس اضطراب، غیر منطقی و متناسب با شرایطی خاص باشد که فرد در آن قرار می گیرد، مانند ارتفاع، رانندگی و غیره. سایر علائم مرتبط با اضطراب می توانند در بعد جسمی و روحی به وجود بیایند و باعث گوشه گیری در فرد و عزت نفس پایین شوند.

علائم جسمی و ذهنی مرتبط با اضطراب عبارت اند از:

  • بی قراری و سرگیجه
  • خواب آلودگی و خستگی و حس وحشت
  • سوزن و سوزن شدن بدن و احساس کاذب بودن در لبه ی پرتگاه
  • ضربان قلب نامنظم (تپش قلب) و مشکل در تمرکز
  • درد عضلات و تنش و تحریک پذیری
  • تعریق بیش از حد و بی تابی
  • تنگی نفس
  • به راحتی پریشان می شوید
  • حالت تهوع
  • سر درد یا درد معده
  • خشکی دهان، تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار، اسهال
  • بهم ریختن برنامه ها
  • مشکل در خوابیدن  (بی خوابی) یا تداوم خواب

درمان اضطراب

روش های بسیاری برای درمان اضطراب وجود دارد، برخی از یک روش درمانی استفاده می کنند، برخی دیگر نیز از ترکیبی از درمان ها.

دو گزینه درمانی اصلی برای اضطراب (شدید) درمان روانشناختی، به ویژه درمان شناختی رفتاری (CBT) یا دارو است. با CBT باورهای ناسازگار و غیرواقعی و الگوهای رفتاری غلط شناسایی و تغییر می یابد، که می تواند اضطراب را کاهش دهد.

دارو علیرغم عوارض جانبی ناخوشایند، برای بهبود علائم جسمی و روحی می تواند موثر واقع شود. از جمله داروهای مهار کننده بازجذب مجدد سروتونین، بنزودیازپین ها و غیره که برای درمان این مشکلات تجویز می شود. سایر گزینه های درمانی شامل کمک به خود برای بازیابی آرامش، مدیریت اضطراب توسط والدین، ​​هیپنوتیزم و درمان های گیاهی، کاهش مصرف کافئین، روش های درمانی با الکتروکنترل و تشنج (ECT)، تحریک مغناطیسی مغز (TMS) و روان درمانی می باشد. جراحی روانی به ندرت و فقط در موارد بسیار شدید و در شرایطی که گزینه درمانی دیگر وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد.

نوروفیدبک و اضطراب

با نوروفیدبک ترس را کاهش دهید. روش درمانی نوروفیدبک یک روش طبیعی، غیر تهاجمی و مؤثر در کاهش اضطراب است.

در حالی که دارو می تواند با تنظیم مواد شیمیایی موجود در مغز، تسکین کوتاه مدت داشته باشد. نوروپلاستیسیته، نورو فیدبک را قادر می سازد مدارهای الکتریکی مغز را به طور دائم “باز سازی” کند.

با نوروفیدبک، از قابلیت خود تنظیم کنندگی مغز برای رفع الگوهای ناسازگار و نادرست مغز استفاده می شود، در نتیجه نگرانی و ترس کاهش می یابد. با نوروفیدبک کاهش فشار عضلانی، کاهش سردرد و یا درد معده و بهبود وضعیت الگوی خواب نیز ایجاد می شود. در حقیقت کار نوروفیدبک بازسازی الگوهای ناسازگار و غیرطبیعی مغز است که باعث ایجاد علائم اضطراب می شود. این کار با نوعی تمرین مغزی و با کمترین تهاجم و عوارض احتمالی انجام می شود. انتخاب متخصص با تجربه و ماهر در این زمینه می تواند در کاهش عوارض احتمالی و اخذ نتایج بهبودی هر چه بیشتر بسیار تعیین کننده و مهم باشد. لذا در انتخاب پزشک و متخصص خود دقت بسیاری کنید.

آیا نوروفیدبک می تواند به اضطراب کمک کند؟

اولین مطالعه در مورد استفاده از نوروفیدبک برای کاهش اضطراب در سال 1978 منتشر شد که شامل تغییر الگوهای ایجاد کننده ی  اضطراب از طریق بازخورد آلفا الکتروانسفالوگرافی بود و فقط در افراد دارای اضطراب بالا مورد آزمایش قرار گرفت، اما امروزه برای فرم های ساده تر اضطراب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که روش نوروفیدبک می تواند با توجه به تجربیات به دست آمده در درمان اضطراب روشی بسیار مفید باشد.

در این مقاله مطالعات متعددی در مورد درمان نوروفیدبک برای اضطراب و افسردگی انجام گرفته شده است و موارد بسیاری از درمان های موفقیت آمیز با نوروفیدبک ارائه شده است.

 

کلینیک روان شناسی حال کوک با ارائه به روزترین خدمات روان شناسی و روان پزشکی و خدمات مربوط به نوروتراپی از جمله نوروفیدبک با دو شعبه در شمال و غرب تهران برای درمان اضطراب در خدمت شما عزیزان می باشد.

 

برای استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه ی اختلالات خواب،اضطراب  و نوروفیدبک و تعیین نوبت ویزیت با متخصصان مرکز مشاوره حال کوک با شماره های زیر تماس بگیرید

02122636858- 09212773724

مطالب پیشنهادی:

ازدواج با فرد اسکیزوفرنی

کنترل خشم

تکنیک های زوج درمانی

مرکز مشاوره و روانشناسی شمال تهران

پارانویید چیست ؟

مشاوره کودک