درمان اختلال یادگیری | درمان اختلال یادگیری خواندن | درمان اختلال یادگیری در بزرگسالان

راه کار هایی برای درمان اختلال یادگیری

0 ۱,۱۰۰

درمان اختلال یادگیری 

درمان اختلال یادگیری

اختلال یادگیری چیست؟

بد نیست ابتدا با اختلال یادگیری آشنا شویم تا با آشنایی بیشتر با این اختلال، درمان اختلال یادگیری را به صورت هدفمند تری پیگیری کنیم . اختلال یادگیری، اختلالاتی هستند که بر توانایی فرد در درک یا پاسخ دادن به اطلاعات جدید تأثیر می گذارد یا توانایی یادآوری اطلاعاتی که به نظر می رسد یاد گرفته شده است را تحت تأثیر قرار می دهد. اختلال یادگیری باعث ایجاد مشکلاتی در مهارت های شنیداری، مهارت های زبان، صحبت کردن، خواندن و نوشتن و عملیات ریاضی می شود. اختلال یادگیری همچنین می توانند مشکلاتی را در هماهنگی حرکتی ایجاد کنند، و کودک ناخوشایند به نظر می رسد.

درمان اختلال یادگیری
درمان اختلال یادگیری

اختلال های یادگیری یک تفاوت عملکرد مغزی هستند و هوش را تحت تاثیر قرار نمی دهند (IQ) بنابراین کودکان مبتلا به اختلال های یادگیری افرادی با هوشبهر عادی هستند. اگرچه این اختلال اغلب از زمان تولد (به علت ویژگی های منحصر به فرد در ساختار مغز که ممکن است ارثی باشد) وجود دارد، بیشتر ناتوانی های یادگیری هنگامی کشف می شود که کودک در سن مدرسه است و در مقایسه با همسالان، شکاف قابل توجهی در یادگیری او ایجاد می شود. ناتوانی های یادگیری مستمر هستند و می توانند چالش های قابل ملاحظه ای را در طول عمر ایجاد کنند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02126767945 – 02122636858 – 09212773724

انواع اختلال های یادگیری و اختلالات همراه

تعدادی از رایج ترین انواع اختلال های یادگیری شامل اختلال در خواندن ، اختلال در  نوشتن، اختلال زبان بیانی و اختلالات در عملکرد ریاضی است. اغلب این اختلالات یادگیری با اختلالات دیگر، به ویژه اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) همراه است. ADHD یک اختلال است که می تواند ناتوانی یادگیری کودک را با ایجاد مشکل برای گوش دادن، ساکن ماندن، توجه دائمی یا جذب مواد جدید ترکیب کند. در نتیجه، این می تواند به مشکلات اجتماعی برای کودک منجر شود.

لطفا بخوانید: اختلال بیش فعالی 

آیا فرزند شما به تازگی با ناتوانی یادگیری تشخیص داده شده است؟

معمولا والدین نگران تحصیلات کودک خود هستند.  طبیعی است که بهترین را برای فرزندتان بخواهید، اما موفقیت تحصیلی، در حالی که مهم است، هدف نهایی نیست. آنچه شما واقعا برای فرزند خود می خواهید یک زندگی شاد و پربار است. با تشویق و پشتیبانی مناسب، فرزند شما می تواند یک حس قوی از اعتماد به نفس و یک پایه محکم برای موفقیت در طول عمر ایجاد کند. همه کودکان نیاز به عشق، تشویق و حمایت دارند و برای بچه های دارای اختلال یادگیری، چنین تقویت مثبت می تواند باعث اطمینانی شود که آنها با حس قوی از ارزش خود، اعتماد به نفس و عزم و اراده مسیر خود را حتی زمانی که سخت به نظر می رسد با موفقیت طی کنند.

در جستجوی راه هایی برای درمان اختلال یادگیری ، به یاد داشته باشید که به دنبال راهی برای کمک به آنها برای کمک به خود هستید. کار شما به عنوان یک پدر و مادر، « درمان اختلال یادگیری» نیست، بلکه برای دادن فرزند به ابزار اجتماعی و احساسی که باید از طریق چالش ها کار کند. در دراز مدت، مواجهه و غلبه بر چالشی مانند ناتوانی یادگیری می تواند به تقویت و تقویت فرزند شما کمک کند. همیشه به یاد داشته باشید که رفتار و چالش هایتان پاسخی به فرزندتان دارد. نگرش خوب مشکلات مربوط به ناتوانی یادگیری را حل نمی کند، اما می تواند فرزند شما را امید و اعتماد به نفس دهد که همه چیز بهبود می یابد و در نهایت موفق خواهد شد.

درمان اختلال یادگیری

درمان اختلال یادگیری

مداخله زودهنگام در درمان و پیشگیری اختلالات یادگیری می تواند اثرات آنها را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با مشکل خود داشته باشند. کمک به موقع، فرصت موفقیت در مدرسه و  زندگی آینده ی کودک را افزایش می دهد. اگر ناتوانی های یادگیری بدون درمان باقی بمانند، ممکن است باعث مشکلاتی از قبیل عزت نفس پایین کودک و مشکلات دیگر شود.

کارشناسان می توانند با برجسته ساختن نقاط قوت کودک و پیدا کردن راه هایی برای جبران ضعف های کودک به او کمک کنند. مداخلات متنوع می توانند بسته به ماهیت و میزان ناتوانی یادگیری متفاوت باشد. شایعترین درمان برای ناتوانی یادگیری، آموزش ویژه یا مداخلات درمانی شناختی و یا گفتار درمانی است. با این حال، گاهی اوقات، دارو را می توان جهت افزایش توجه و تمرکز تجویز کرد. از آنجا که دارو معمولا با نتایج متفاوتی همراه است، پزشکان مراقبت های بهداشتی تأکید بر درمان و آموزش ویژه می کنند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره حال کوک می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02126767945 – 02122636858 – 09212773724

در حالی که اختلالات یادگیری تهدیدی برای موفقیت فرد محسوب نمی شود، می توانند نشانه های جدی را در یادگیری برای فرد ایجاد کند اما قابل حل و درمان است.اگر به اعتقاد شما وی قربانی بی توجهی است، مداخلات روانشناختی را برای کودک انجام دهید؛ اگر کودکی که برای ناتوانی های یادگیری تحت درمان قرار می گیرد، در معرض خشونت یا نا امیدی، تجاوز، سایر مشکلات رفتاری قرار می گیرد؛ اگر احساس می کنید که فرزند شما دارای رفتارهایی است که می تواند به خود یا دیگران آسیب برساند، یا اگر فرزند شما برای ناتوانی های یادگیری تحت درمان قرار می گیرد، اما شما همچنان نگرانی هایی در مورد نیازهای خود دارید.

درمان اختلال یادگیری

 

نکاتی برای درمان اختلال یادگیری توسط والدین

  • گام اول: در آموزش به کودک خود کمک کنید.

نقش شما در آموزش فرزند شما بسیار مهم است. اینکه موضوع یادگیری را فقط به اشخاص دیگر و مدرسه محول کرد اشتباه است. طبق قانون، ضروری است مدرسه یک برنامه آموزش انفرادی (IEP) را فراهم کند که مزایای تحصیلی را ارائه می دهد، اما لزوما این چیزی نیست که موفقیت دانش آموزان را به حداکثر ممکن برساند. والدین که بهترین را برای بچه های خود می خواهند، ممکن است این استاندارد را خسته کننده بدانند. درک قوانین آموزش ویژه و دستورالعمل های مدرسه به شما کمک خواهد کرد تا بهترین حمایت را برای کودک خود در مدرسه دریافت کنید.

  • گام دوم:  بهترین شیوه یادگیری فرزندتان را شناسایی کنید.

هر فردی با اختلال یادگیری-دارای سبک یادگیری منحصر به فرد خود است. بعضی از افراد با دیدن و خواندن، با گوش دادن به دیگران و انجام کار با دیگران، بهتر می آموزند. با شناسایی سبک یادگیری اولیه می توانید به یک کودک با ناتوانی در یادگیری کمک کنید.

آیا فرزند شما یک یادگیرنده بصری، یادگیرنده شنوایی یا یادگیرنده کلامی است؟ هنگامی که شما متوجه شدید که بهترین راه یادگیری آن ها چیست، می توانید اقدامات لازم را انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که نوع یادگیری در کلاس و در طول تحصیل در خانه تقویت می شود. لیست های زیر به شما کمک خواهند کرد که چه نوع یادگیرنده فرزندتان باشد.

  • آیا فرزند شما یک یادگیرنده بصری است؟

اگر فرزند شما یک یادگیرنده بصری است، آنها:

با دیدن یا خواندن بهتر می توانند یاد بگیرند ، هنگامی که مواد ارائه شده و به صورت بصری، نه به صورت شفاهی کودکان با  استفاده از یادداشت ها، دستورالعمل ها، نمودار ها، نمودار ها، نقشه ها و تصاویر، بهتر عمل می کنند.

  • آیا فرزند شما از طریق شنوایی بهتر یاد می گیرد ؟

اگر فرزند شما یادگیرنده شنوایی است، آنها:

با گوش دادن بهتر می توانند یاد بگیرند بنابراین در محیط های یادگیری مبتنی بر سخنرانی و در گزارش های شفاهی و از بحث های کلاس درس بیشتر بهره می برند. ممکن است با گوش دادن موسیقی یادگیری بهتری داشته باشند.

  • آیا فرزند شما به شیوه ی کلامی و حرکتی بهتر ممکن است یاد بگیرد؟

آنها با انجام و حرکت به بهترین نحو یاد می گیرند. خوب است که آنها بتوانند حرکت کنند، لمس یا کشف کنند تا یاد بگیرند. ممکن است ورزش، نمایش، رقص، هنرهای رزمی و هنر و صنایع دستی را دوست داشته باشند.

گام سوم: به جای موفقیت در مدرسه، به موفقیت در زندگی فکر کنید!

موفقیت به معنای چیزهای مختلف برای افراد مختلف است، اما امیدها و آرزوهای شما برای فرزند شما احتمالا فراتر از نمرات خوب است. شاید شما امیدوار باشید که آینده فرزند شما شامل یک کار شایسته و رضایت بخش برای روابط، مثلا، یا یک خانواده شاد و احساس محبت باشد. نکته این است که موفقیت در زندگی، نه صرفا موفقیت مدرسه، بستگی دارد نه صرفا به دانشگاه رفتن، بلکه بر روی چیزهایی مانند احساس سالم بودن خود، تمایل به درخواست و پذیرش کمک، عزم به ادامه تلاش در برابر چالش ها، توانایی ایجاد روابط سالم با دیگران و سایر ویژگی هایی که از نمرات امتحان مهم تر هستند.

گام چهارم:  عادات زندگی سالم را در کودک خود پرورش دهید.

ممکن است به نظر برسد که یادگیری شامل بدن و مغز می شود، اما خوردن، خوابیدن و عادت های فرزند شما ممکن است مهم تر از آن چه شما فکر می کنید باشد. اگر کودکان با ناتوانی در یادگیری تغدیه مناسب و خواب کافی داشته باشند و همچنین به ورزش بپردازند، آنها قادر به تمرکز بیشتری در حین مواجهه با تکالیف دشوار خواهند بود.

ورزش : ورزش فقط برای بدن مناسب نیست، برای ذهن هم خوب است. فعالیت بدنی منظم باعث تفاوت شدید در خلق و خوی، انرژی و وضوح ذهنی می شود. تمرین منظم به جای خسته کردن فرزند شما و دور شدن از مدرسه، به آنها کمک خواهد کرد که در طول روز مراقبت و توجه داشته باشند. ورزش نیز یک پادزهر عالی برای استرس و سرخوردگی است.

خواب: خواب ناکافی تمرکز را کم کرده و ناتوانی در یادگری را افزایش می دهد. بچه ها بیشتر از بزرگسالان  نیاز به خواب دارند. به طور متوسط، پیش دبستانی ها به 11-13 ساعت خواب در شب نیاز دارند، کودکان دبستانی حدود 10 تا 11 ساعت نیاز دارند، و نوجوانان و پیش دبستانی ها باید  8 تا 10 ساعت بخوابند

نوع نور منتشر شده از صفحه نمایش الکترونیکی (رایانه، تلویزیون، تبلت و غیره)  مغز را فعال تر کرده و باعث بی خوابی می شود. بنابراین شما می توانید با خاموش کردن تمام لوازم الکترونیکی حداقل یک ساعت قبل از خواب به خوب خوابیدن کودک کمک کنید.

رژیم غذایی :رژیم غذایی سالم و رژیم غذایی غنی از مواد مورد نیاز برای رشد می تواند به  کودک شما کمک کند. رژیم غذایی غنی از دانه های غلات، میوه ها، سبزیجات و پروتئین به افزایش تمرکز ذهنی کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که فرزند شما روز خود را با یک صبحانه خوب شروع می کند و بین وعده های غذایی یا میان وعده ها بیش از 4 ساعت طول نمی کشد. این به حفظ سطح انرژی پایدار کمک می کند.

جهت استفاده از خدمات روانشناسی و روانپزشکی در زمینه کودک، خانواده، زوج درمانی و سایر اختلالات روانشناسی و رزرو وقت از متخصصین مرکز مشاوره بوجیکا می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

02126767945 – 02122636858 – 09212773724


مطالب پیشنهادی:

مرکز مشاوره کودک

درمان قطعی بیش فعالی

بهترین روانشناس کودک چه ویژگی هایی دارد؟

اختلال یادگیری

اختلال یادگیری چیست